La Universitat de València organitza el IV col·loqui internacional de la Harvard University, a Boston

  • 1 d’abril de 2016
 

Manuel Guillén, professor de l’àrea d'Organització d’empreses de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, és un dels organitzadors, aquest dilluns, 4 d'abril, a Boston, del quart col·loqui internacional de l'Institut per a l'Ètica en la Comunicació i Organitzacions (IECO) i el Real Col·legi Complutense (RCC) de la Universitat d’Harvard. Entre altres experts, intervindrà la científica Donna Hicks.

Per part de la Universitat de València també participa l'investigador Santiago Martínez. Aquesta és la primera activitat realitzada després de la signatura d'un conveni entre les universitats de València i Complutense de Madrid, mitjançant el qual la Universitat de València passa a formar part del Real Col·legi Complutense a Harvard.

A més de Manuel Guillén i de Santiago Martínez, participaran William English, de la Harvard University, que actuarà com a moderador; Lynn Barendsen, graduada per Harvard; Frank Daly, de la Bentley University; Donna Hicks, del Center for International Affairs (Harvard University); i Michael G. Pratt, del Boston College.


L'objectiu del col·loqui és reunir els principals estudiosos i professionals per a analitzar la millor estratègia per a promoure un entorn de treball que aconseguisca estimular el millor de les persones, creant no solament confiança, sinó també que les organitzacions prosperen.

El primer IECO-RCC Col·loqui Internacional (2013) es va centrar en ‘El paper de l'ètica, els valors i la dignitat en el foment de la confiança’. Va ser enregistrat i està disponible en el canal de YouTube de la Universitat de Harvard. El segon col·loqui (2014) va examinar ‘El paper de la moral i la motivació espiritual en el foment de la confiança’ (també en YouTube). I el tercer col·loqui (2015) es va basar en el ‘desenvolupament la confiança i en les organitzacions saludables èticament través de la Gestió Humanística’.

En el context actual, on els empleats són avaluats d'acord a què produeixen i a quant produeixen, hi ha un risc que també la seua avaluació i la del seu treball s’efectue exclusivament amb criteris relacionats amb la producció, un enfocament que pot erosionar la dignitat dels empleats. Hi ha una necessitat, per tant, de redefinir el significat del treball, no subjecte únicament a criteris d'eficiència i eficàcia.

L'objectiu d'aquest col·loqui és reunir els principals estudiosos i professionals per a fomentar el diàleg sobre el tema de treball significatiu, i a analitzar com algunes empreses i empleats poden cercar el sentit del seu treball en un entorn difícil. Com a element central de la discussió, els experts donaran a conèixer el valor del treball professional, no solament com un treball o una carrera, sinó també com una oportunitat per al creixement personal.

Els rectors de les universitats de València i Complutense, Esteban Morcillo i Carlos Andradas, van subscriure un conveni el passat mes de desembre mitjançant el qual la Universitat de València passa a formar part del Real Col·legi Complutense a Harvard. Establit en 1990, el Real Col·legi Complutense és l'únic centre en el món d'aquestes característiques catalogat com a Centre d'Excel·lència de Classe Mundial pel Ministeri d'Educació del Govern d'Espanya.

En virtut del conveni subscrit, la Universitat de València aconsegueix el reconeixement de ‘Universitat Membre del Real Col·legi Complutense’, la qual cosa li dóna dret a participar plenament en totes les activitats d'aquest centre de conformitat amb les directrius i procediments acadèmics. Així mateix la Universitat de València podrà proposar activitats docents i de recerca per a la seua realització en col·laboració amb el Real Col·legi Complutense.