La Universitat de València se suma a la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 24 d’abril de 2018
 
Imagen de la noticia

Les facultats de Filosofia i Ciències de l’Educació i de Magisteri de la Universitat de València i el Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa organitzen aquest dimecres 25 un conjunt d’actes amb motiu de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME), entre els quals destaca una marxa reivindicativa on participarà la coordinadora d’ONG de la Comunitat Valenciana. L’objectiu general és visibilitzar l’ensenyament com un aspecte clau per a combatre la violència i la intolerància.

La marxa partirà des de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació a les 11:30 hores cap a la Plaça de la Mare de Déu, lloc on a les 12 hores es reunirà estudiantat de la Universitat i alumnes d’educació primària i secundària, per a manifestar-se per una cultura de pau.

A l’Aula Magna de la mateixa facultat, de 10 a 11:30 hores, experts en drets humans i representants del món acadèmic insistiran a combatre la intolerància. Les ponències previstes són Pensar en las fronteras: derechos humanos, ética y migración, de Francisco Arenas Dolz i La paz: objetivo y camino de la educación, de Javier García. A les 10:45 hores es presentarà la Campanya Mundial per l’Educació, a càrrec de la coordinadora d’ONG de la Comunitat Valenciana. També es donaran a conéixer alguns dels projectes de l’alumnat participant en el concurs Deja tu huella por la educación.

La Setmana d’Acció Mundial per l’Educació és una reivindicació elaborada per la Campanya Mundial per l’Educació (CME), amb el lema L’educació és el camí cap a la pau. Deixa la teua empremta!. La finalitat dels actes previstos és que els representants polítics garantisquen el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat en tot el món. Més de 120 països s’han sumat als actes que començaren el dia 23 d’abril i s’estendran fins al 27.

 

Més informació: http://proyectosame.blogs.uv.es

http://www.cme-espana.org/

Arxivat en: Institucional