La Universitat de València signa un conveni per al desenvolupament de la xarxa 5G a la ciutat de València

  • 7 de maig de 2019
 
D'esquerra a dreta: Sandra Gómez, Francisco Mora, Mª Vicenta Mestre i Vicent Soler.
D'esquerra a dreta: Sandra Gómez, Francisco Mora, Mª Vicenta Mestre i Vicent Soler.

La Universitat de València ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana per fer de València la primera ciutat d’Europa amb accés a la xarxa 5G.

El Palau de Congressos de València ha acollit la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València per desenvolupar i promoure la implantació de la xarxa de 5G a la ciutat de València i així impulsar una transformació modernitzadora de l’estructura productiva que incremente l’eficàcia de les comunicacions i l’intercanvi d’informació.

Aquest conveni s’adscriu dins del Pla d’acció per a la transformació del Model Econòmic 2027 i s’avança en la implementació del Pla Nacional 5G 2018-2020 que determina que la tecnologia serà el component essencial en la transformació digital de la societat.

El desenvolupament i la implantació d’aquesta nova tecnologia suposarà una millora en l’eficàcia dels serveis, tant públics com privats, que donarà a conéixer la ciutat i les seues institucions com un enclavament tecnològic referent a nivell mundial.

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha afirmat que “acords com aquest són un exemple del compromís de les institucions per continuar avançant i desenvolupar una societat més participativa, avançada, sostenible, intel·ligent, inclusiva i igualitària”. A més a més, ha destacat també que “l’arribada d’aquesta nova tecnologia propiciarà l’aparició de nous reptes a altres branques del coneixement on la Universitat pot aportar molt”.

Per part seua, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que “aquesta col·laboració de la Generalitat Valenciana està relacionada amb l’aposta pel canvi de model productiu i que pretén ser un exemple per a la resta de ciutats valencianes”. Soler també ha volgut agrair la col·laboració entre institucions, especialment a les dues universitats públiques valencianes.

La primera tinent d’alcalde de València, Sandra Gómez ha agraït a les institucions signants aquest compromís per posicionar a la ciutat de València internacionalment, en convertir-se en la primera ciutat europea on s’aplicarà aquesta nova tecnologia i que serà al “Global 5G Event” (17-18 de juny de 2019) on es faran les primeres demostracions a peu de carrer.

Per acabar, el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora, ha destacat que aquest congrés és el resultat d’un gran equip de treball conformat per integrants de les institucions que subscriuen el conveni i que aliances com aquesta determinaran el futur de la nostra societat.

Arxivat en: