Les universitats públiques i la Generalitat acorden col·laborar en la gestió d'emergències i seguretat

  • 9 de maig de 2016
 

Les universitats públiques valencianes i la Generalitat han sigant un acord per tal de col·laborar en la gestió d'emergències i seguretat. Els cinc rectors i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han signat el conveni de col·laboració interinstitucional aquest dilluns a Alacant. L'acord preveu dur a terme projectes i programes de formació, investigació i desenvolupament adreçats a la millora formativa i pedagògica del personal involucrat en l'àmbit de la seguretat i resposta a les emergències.

L'edifici Prop de la Generalitat a Alacant ha sigut l'escenari elegit per formalitzar la signatura del conveni de col·laboració entre les universitats públiques valencianes i la Generalitat per a la «Formació i investigació en l'àmbit de la seguretat i les emergències».

Una rúbrica que han protagonitzat el president de la Generalitat, Ximo Puig i els cinc rectors de les universitats públiques valencianes, Amparo Navarro, rectora en funcions de la Universitat d'Alacant; Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica de València; i Jesús Tadeo Pastor, rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

L'acord té com a objectiu establir un marc de col·laboració que permeta desenvolupar projectes i programes de formació, investigació i desenvolupament adreçats a la millora de la capacitat formativa i pedagògica del personal involucrat en l'àmbit de la seguretat i la resposta a les emergències.

El conveni preveu dur a terme activitats en camps com la violència de gènere; la gestió policial de la diversitat; la mediació policial; l'ètica i deontologia policial o la seguretat en les noves tecnologies entre altres.

La col·laboració que preveu aquest conveni marc es desenvoluparà a través de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), amb programes de formació de personal docent i investigador; cooperant en la preparació de propostes i en la participació en projectes finançats per la comissió Europea; dur a terme assessorament mutu; així com efectuar intercanvi de materials d'investigació i docència.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, en nom de les cinc universitats públiques valencianes ha destacat que “aquest conveni té a veure en els valors que han de caracteritzar a una societat democràtica com la nostra i que les nostres universitats representen i impulsen”.

Morcillo, aprofitant la celebració del Dia d'Europa, ha reivindicat, davant el president de la Generalitat “una Europa amb més política” i que aposte per una “economia basada en el creixement sostenible”.

Per la seua banda, el president de la generalitat, Ximo Puig, s'ha referit al conveni com “una oportunitat de posar en valor i millorar la qualitat dels serveis d'emergències”, tot assegurant que “la seguretat és la garantia de la convivència”.