La UV i Contra el Càncer València s'alien per a ampliar els espais sense fum en la universitat

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 d’abril de 2024
 

La Universitat de València (UV) i l'Associació Espanyola Contra el Càncer València han signat un conveni de col·laboració per a ampliar les zones lliures de fum en els espais exteriors del campus de Blasco Ibáñez, Burjassot-Paterna i Tarongers. Tot en un context en el que la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia a nivell nacional amb major nombre de fumadors diaris, fins a 870.000, dels quals 64.000 tenen menys de 25 anys

La Universitat de València (UV) i l'Associació Espanyola Contra el Càncer València han signat un conveni de col·laboració per a ampliar els espais sense fum en les instal·lacions exteriors dels campus universitaris de Blasco Ibáñez, Burjassot-Paterna i Tarongers. El propòsit és protegir del fum del tabac i dels aerosols dels cigarrets electrònics als qui no fumen, desincentivar el consum entre els qui sí que el fan i animar-los a abandonar el seu hàbit.

D'aquesta manera, la UV i l'Associació uneixen forces en la seua estratègia contra el tabaquisme, que és el responsable d'un de cada tres càncers. Segons l'Observatori de l'Associació Espanyola Contra el Càncer la Comunitat Valenciana és la quarta a nivell nacional, per darrere d'Andalusia, Catalunya i Comunitat de Madrid, amb major nombre de fumadors diaris, amb 869.804 valencians, dels quals 63.828 tenen entre 15 i 24 anys.

“El consum de tabac és el principal factor de risc evitable de càncer. A més, els vapers i nous dispositius de consum estan guanyant pes, especialment entre els joves, la qual cosa suposa inhalar substàncies tòxiques i compostos cancerígens que ja estan ocasionant malalties pulmonars i podrien ser causants de diversos tipus de tumors, com a càncer de pulmó, de renyó o de bufeta. Necessitem protegir els joves i els espais sense fum són una de les estratègies de prevenció de l'Associació”, explica el president de Contra el Càncer València, Tomás Trenor.

Per part seua, la rectora de la UV, Mª Vicenta Mestre Escrivà, ha començat destacant la llarga trajectòria i el prestigi àmpliament conegut de l'Associació Espanyola Contra el Càncer. “Som una universitat que va tindre en la Medicina un dels seus estudis fundacionals, i que té en les Ciències de la Salut una branca fonamental de la seua oferta acadèmica”, ha assenyalat la catedràtica de Psicologia Bàsica; per a afegir: “el nostre compromís amb la salut de les persones exigeix que actuem per a protegir les persones no fumadores i per a conscienciar als qui sí que ho són sobre les conseqüències d'un hàbit que, com ha demostrat la ciència de manera aclaparadora, és nociu per a elles i per als qui els envolten”.

Arxivat en: Convenis , Salut