Víctor García Bustos, doctorat per la Universitat, premiat pel Govern pel seu expedient com a Metge Intern Resident

  • Gabinet de Premsa
  • 29 de novembre de 2022
 
Víctor García Bustos, en el moment de rebre el premi.
Víctor García Bustos, en el moment de rebre el premi.

Víctor García Bustos, titulat per la Universitat de València, ha obtingut un dels premis Sanitas que atorguen els ministeris d’Universitats i de Sanitat als millors Metges Interns Residents (MIR). García Bustos ha sigut guardonat amb el Primer Accèssit, dotat amb 4.000 euros.

Entre els mèrits avaluats destaquen les 23 publicacions científiques indexades a data actual i la tesi doctoral amb qualificació cum laude, que va dirigir la professora Amparo Ruiz Saurí, del Departament de Patologia de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.

Els Premis Sanitas MIR 2022 estan coordinats pel Consell Nacional d’Especialitats en Ciències de la Salut i finançats per la Fundació Sanitas. Actualment s’atorguen tres premis (guanyador, primer accèssit i segon accèssit), i suposen el major reconeixement nacional als metges interns residents.

Víctor García Bustos és actualment metge adjunt en el Servei de Medicina Interna de l’Hospital La Fe de València. La seua tesi doctoral porta per títol ‘Patogènia de la infecció invasiva per Candida auris: virulència en un model d’infecció in vivo i factors de risc de candidèmia’.

Trinidad Montero, dermatòloga de l’Hospital Universitario Virgen de las Nieves de Granada, ha sigut la guanyadora de la convocatòria de 2022.

En aquesta 26ª edició es van presentar 99 candidatures de MIR de 33 especialitats, procedents de 31 hospitals.

El jurat estava format per representants del Consell Nacional d’Especialitats en Ciències de la Salut, així com del Ministeri de Sanitat i del Ministeri d’Universitats. “Cada any ens torna a sorprendre l’acolliment d’aquests premis. Tant especialistes com institucions i hospitals es bolquen per a demostrar que són els millors, perquè realment ho són”, ha explicat Luis Landín, president del Consell d’Especialitats i president del jurat.