XII Congrés d'Estudiants de Farmàcia de la Universitat de València.

  • Gabinet de la Rectora
  • 10 de març de 2022
 

Durant els dies 10 i 11 de març la Facultat de Farmàcia acull un dels esdeveniments més importants per a l'estudiantat del Grau de Farmàcia: el Congrés d'Estudiants de Farmàcia de la Universitat de València. Un esdeveniment en el qual els i les assistents participaran en ponències magistrals, tallers, marxandatge, exposició de treballs científics, entre altres.

Aquest reuneix cada any a més de 300 estudiants de grau i postgrau procedents de diferents titulacions i de diferents universitats d'Espanya. És per això que a més d'una experiència formativa, el Congrés constitueix una oportunitat d'establir llaços i gaudir d'experiències úniques juntament amb companys que comparteixen l'interés per la ciència.

El Congrés està organitzat per l'associació d'estudiants AVESFA (Associació Valenciana d'Estudiants de Farmàcia), una associació estudiantil integrada per estudiants o recentment graduats que desitgen millorar l'entorn i la percepció de la professió per part de la societat.

En l'acte inaugural van participar la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la degana de la Facultat de Farmàcia, Hortensia Vidal; el vicepresident del MICOF, Juventino Jiménez; el vicedegà de Qualitat i Comunicació, Javier Pereda; els presidents del Congrés, M. José Herrero i Víctor Mangas; i la directora del congrés, María López.

Els i les assistents van poder gaudir d’un compendi variat d’activitats com és la conferència de la Professora Ajudant Doctor del Departament de Farmacologia de la UV, M. José Herrero, sobre Farmacogenètica; i de la del Professor Contractat Doctor del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la UV, Víctor Mangas, sobre l'aplicació de la Farmacometría en la Farmacogenètica.

A continuación, von poder acostar-se als estands de les empreses i participar l'exposició de pòsters. Després del dinar Yolanda Picó va ser l'encarregada de pronunciar l'exposició sobre com contaminen els fàrmacs el medi ambient i la jornada va finalitzar amb diferents tallers.

La segona jornada va començar amb els flash talks i la taula redona sobre farmàcia i biologia molecular en la qual van participar Ana Comes, Facultativa Especialista en Anàlisis Clíniques a l'Hospital Arnau de Vilanova; Begoña Porta, Coordinadora del Grup de farmacocinètica clínica i farmacogenètica a l'Hospital Dr. Peset; Luis Sendra, investigador postdoctoral en la Unitat de Farmacogenètica i Teràpia Gènica del IIS La Fe; Otón Bellver, Farmacèutic titular; i Rocío Lledó, investigadora Principal de Union Chimique Belge.

Ángel María Carracedo, catedràtic de Medicina Legal i director del SERGAS, va ser l'encarregat de pronunciar la conferència sobre la translació de la Medicina Personalitzada a la pràctica clínica i al desenvolupament de fàrmacs. Per part seua, Loreto Crespo, CEO de Genotipia i Sofía Álvarez, Coordinadora de projectes de Genotipia abordaren la Genotipia i la medicina de precisió. En última instància va tindre lloc la conferència La divulgació com a medicina del futur en la qual van participar Daniel Pellicer, investigador de l’INCLIVA; Carlos Romá, Professor Contractat Doctor del Departament de Fisiologia de la UV; Rodrigo Álvarez, CEO de Microbacterium; Adela Moreno i Yolanda Morante, Estudiants de Bioquímica i Biologia respectivament; Zulema Rodríguez, investigadora en el Centre Nacional d'Epidemiologia de l'Institut de Salut Carlos III de Madrid; i Lluís Miquel Lis, investigador en el FISABIO.