Ximo Puig presenta a La Nau el llibre ‘Nou viatge pel País Valencià’, de Nèstor Novell i Josep Sorribes

  • Gabinet de Premsa
  • 29 de setembre de 2017
 
Participants en la presentació del llibre.
Participants en la presentació del llibre.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va presentar dijous 28 de setembre, al Paranimf de la Universitat de València (Centre Cultural La Nau), el llibre ‘Nou viatge pel País Valencià’, de Nèstor Novell i Josep Sorribes.

En la sessió varen intervindre també Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Mónica Martí, vicerectora de Planificació Econòmica de la Universitat d’Alacant; Xavier Rius, diputat de Cultura de la Diputació de València; i Nèstor Novell i Josep Sorribes, autors del llibre.

Aquesta obra en dos volums, ha estat possible gràcies a la col·laboració institucional de la Universitat d’Alacant, la Institució Alfons el Magnànim i Publicacions de la Universitat de València.

Es tracta d’una indagació in extenso sobre la realitat social, econòmica i humana del País Valencià i sobre les perspectives de futur en l’època post-crisi. Nou viatge pel País Valencià presenta, comarca a comarca, amb àmplies incursions històriques, en diàleg amb interlocutors locals,amb dades estadístiques i bibliografia precedent, un quadre de conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià.

Aquest llibre s’inscriu en una llarga tradició d’obres sobre el país i la seua gent, de “viatges” pel país, que comença amb Cavanilles al segle XVIII i les Observaciones sobre la Historia Natural, Geografía, Agricultura, Población y Frutos del Reyno de Valencia i culmina amb Joan Fuster i el clàssic El País Valenciano (1962). Ara tenim davant un nou viatge pel País Valencià a càrrec de dos economistes de trajectòria i experiència contrastades en l’àmbit de l’anàlisi territorial i l’economia urbana. Nascut de la preocupació pregona pel futur de la nostra terra en un moment d’inflexió, elaborat amb cura, professionalitat i sentit de l’humor, farcit d’informació, anàlisis i referències, aquest llibre esdevindrà un clàssic que s’afegirà a una genealogia il·lustre.

Un clàssic del coneixement del país en un moment determinat, una obra originalíssima, que va més enllà dels camins convencionals.

Nèstor Novell (Gandia, 1953), és economista. Fou director del CEIC Alfons el Vell, inspirador del projecte de les Comarques Centrals Valencianes. Va treballar a l’Ajuntament de Gandia, en Urbanisme i Promoció Econòmica i Innovació. Ha publicat o coordinat, entre altres, El llibre de la Safor (1983); Pla de promoció socioeconòmica i d’ordenació territorial de les Comarques Centrals Valencianes (2002); La Safor en xifres (2003); i Registre meteorològic per a l’estudi de la climatologia de Gandia i el seu districte (1915-1944) de Gaietà Garcia Castelló (2006).

Josep Sorribes (València 1951), professor d’Economia Regional i Urbana a la Universitat de València 1973-2016. Entre 1979 i 1989 fou economista de l’Ajuntament de València i cap de gabinet de l’alcalde Ricard Pérez Casado. Autor, entre altres, de Comprendre i gestionar la ciutat: un assaig d’economia i política urbana (PUV, 1997); La ciutat desitjada. València entre el passat i el futur (Tàndem, 1998); Un país de ciutats o les ciutats d’un país (PUV, 2001); València (1808-1991): en trànsit a la gran ciutat (2007); i Valencia 1940-2014: construcción y destrucción de la ciudad (PUV, 2015).

Arxivat en: Llibres i revistes