La XIV Olimpíada de Biologia reuneix més de 200 participants de València

  • 17 de febrer de 2017
 
Estudiants a laboratori

Un total de 229 alumnes de Biologia de segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València participen aquest divendres, 17 de febrer, en l'examen de la XIV Olimpíada de Biologia – Fase Autonòmica. L’examen de València, que començarà a les 16 hores, es farà a l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

La prova, que es realitza simultàniament a Alacant, Castelló i València, reunirà un total de 430 alumnes de la Comunitat Valenciana el que suposa un dels majors índexs de participació d’estudiantat respecte a la resta de comunitats autònomes. 

L’examen és anònim i consisteix en una prova sobre els continguts de Biologia dels programes de primer i segon de batxillerat. Constarà de 100 preguntes de tipus test relatives al temari indicat prèviament.

La comissió acadèmica avaluadora de l’Olimpíada, constituïda per professorat de la Facultat de Ciències Biològiques, determinarà les persones finalistes i proposarà a qui ha guanyat l’Olimpíada de Biologia de València.

Qui haja guanyat l’Olimpíada de Biologia de València participarà en la fase nacional que, enguany, es realitzarà a Pamplona del 23 al 27 de març de 2017. 

Del total de participants en la fase nacional, se seleccionarà les huit persones millors classificades que representaran Espanya en les fases internacionals de 2017. Aquest estudiantat rebrà durant una setmana una preparació específica, teòrica i pràctica, per a participar en les fases internacionals. 

Les quatre primeres persones classificades representaran Espanya en la 28a Olimpíada Internacional de Biologia, que tindrà lloc en el mes de juliol a Coventry (Gran Bretaña).

Per la seua banda, les quatre segones persones millor classificades representaran Espanya en la XI Olimpíada Iberoamericana de Biologia, que es realitzarà en el mes de setembre a Portugal.

Les Olimpíades de Biologia 2017 compten amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i de l’Associació Olimpíada Espanyola de Biologia.

Mès informació en www.uv.es/incorporaciouv