La XVII Olimpíada de Biologia reuneix vora 500 participants de la Comunitat Valenciana

  • Delegació per a la Incorporació a la Universitat de València
  • 24 de febrer de 2020
 
Aulari Interfacultatiu
Aulari Interfacultatiu

Un total de 245 alumnes de Biologia de segon de batxillerat de 60 centres públics i privats de la província de València participaren divendres 21 de febrer en l'examen de la XVII Olimpíada de Biologia – Fase Autonòmica, organitzada per la Facultat de Ciències Biològiques i per la Delegació per a la Incorporació a la Universitat.

La prova, que es realitza simultàniament a Alacant amb 144 participants, Castelló amb 109 participants i València amb 245 participants, reunirà un total de 498 alumnes (68.5% xiques i 31,5% xics) de la Comunitat Valenciana, el que suposa un dels majors índexs de participació d’estudiantat en la Olimpíada, respecte a la resta de comunitats autònomes.

L’examen de València, que començarà a les 16 hores, es farà a l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

L’examen és anònim i consisteix en una prova sobre els continguts de Biologia dels programes de primer i segon de batxillerat. Constarà de 100 preguntes de tipus test relatives al temari indicat prèviament.

La comissió acadèmica avaluadora de l’Olimpíada, constituïda per professorat de la Facultat de Ciències Biològiques, determinarà l’alumnat finalista i proposarà les persones guanyadores de l’Olimpíada de Biologia de València.

L'alumnat que guanye l'Olimpíada de Biologia de València participarà en la Fase Nacional que, enguany, es realitzarà a Bilbao, Universitat de País Basc, del 26 al 29 de març de 2020.

Del total de participants en la Fase Nacional, es seleccionaran les huit millors notes que representaran Espanya en les fases internacionals de 2020. Aquest estudiantat rebrà durant una setmana una preparació específica, teòrica i pràctica, per a participar en les fases internacionals.

Les quatre primeres persones classificades representaran a Espanya en la 31a Olimpíada Internacional de Biologia, que tindrà lloc en el mes de juliol a Nagasaki (Japó).

Les quatre segons classificacions representaran Espanya en la XIV Olimpíada Iberoamericana de Biologia, que es realitzarà en el mes de setembre a Costa Rica.

Les Olimpíades de Biologia 2020 compten amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana i de l’Associació Olimpíada Espanyola de Biologia.