Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Premsa

Després de quasi un segle gaudint de l’acció dels antibiòtics, com a eina fonamental en la lluita front a malalties infeccioses, ens comencem a enfrontar a un món on aquestes molècules perden la seua efectivitat. L’ús dels antibiòtics, de vegades d’una manera poc adequada, tant per tractar infeccions com per activitats menys altruistes com per exemple l’engreix del bestiar força i accelera la disseminació de resistències entre els microorganismes. Malalties que es podien solucionar en una setmana comencen a ser la causa de la mort de moltes persones. Cal una política de conscienciació de la població sobre aquest tema que permeta el descobriment de noves famílies d’antibiòtics així com una disminució en el consum dels que ja s’estan utilitzant. Introduirem també el concepte de One Health a la comunitat educativa.

Breu Curriculum

Sergi Maicas Prieto va nàixer a Castelló de la Plana en 1969. Es va doctorar en Microbiologia per la Universitat de València en 1998, amb estades breus a la University of Bath i a l’Institut d’Investigacions Citològiques de València. Posteriorment es va incorporar com a postdoctoral a l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (CSIC). Des de l’any 2002 fins al 2010 va compatibilitzar la dedicació en l’empresa privada (sector biotecnològic) amb la docència en la Universitat Cardenal Herrera-CEU i la Universitat de València. Les seus línies d’investigació es centren en dues àrees, la microbiota del vi i les infeccions causades pel fong Candida.

Actualment és professor del Departament de Microbiologia i Ecologia i Director del Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica de la Universitat de València. Des de 2011 participa activament en el grup de Docència i Difusió de la Microbiologia (DDM-SEM) sent a més membre del grup de Community Manager de les seues xarxes socials. Coordina diferents projectes d’innovació educativa en àrees relacionades amb la microbiologia i la biologia molecular.

 

Twitter: @sergi maicas
Instagram: @sergimaicas
Blocs i webs:
http://swi.blogs.uv.es
http://moocbm.blogs.uv.es
http://www.uv.es/ibmcg
http://maicas.blogs.uv.es


Inicio       Ministerio de Industría, Economía y Competitividad

Estimulant les vocacions científiques és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que conta amb la financiació de la Fundación Española de Ciencia y Tecnologia y el Ministerio de Ciencia, Innovació y Universidades.

Sol·licitut de conferència al centre

Solicite per al meu centre aquesta conferència

Nom del centre:

Municipi:

Província:

Persona de contacte:

Telèfon de contacte:

Periode preferent d'impartició de la conferència;

Correu electrònic: 

Autoritze a rebre informació de la Unitat de Cultura Cientifica i de la innovació de la Universitat de València

    NO


                


Dret a la informació en la recollida de les dades

Dret a la informació en la recollida de les dades

Les dades personals subministrades s'incorporaran al Fitxer de la Unitat de Cultura Científica  - Càtedra de Divulgació de la Ciència. Els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició al tractament podran exercir-se davant la Unitat de Cultura Cièntifica - Càtedra de Divulgació de la Ciència (C/ Serpis, nº 29. 46022 València).

La informació obtinguda serà processada per a la difusió de les activitats que realitza la Càtedra, la divulgació social de la investigació de la Universitat de València i dels avanços de la ciència i la tecnologia i del pensament científic (art. 5 L.O. 15/1999).

La Universitat de València, les seues fundacions i entitats associades estan adaptades a la LOPD i al RGPD. Tenim habilitada una adreça lopd@uv.es per a qualsevol informació, suggeriment, petició d'exercici de drets i resolució amistosa de controvèrsies en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Més informació a https://www.uv.es "política de privacitat".

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies