Les galetes es poden classificar en diferents categories, segons l'entitat que les gestione, el temps durant el qual estan actives o la finalitat. Tot i amb tot, en ocasions és possible que una mateixa galeta puga estar inclosa en més d'una categoria.
En l'actualitat podem distingir els tipus de galetes següents:

  • Galetes analítiques: són un tipus de galetes que serveixen per recaptar estadístiques sobre l'activitat de l'usuari en visitar la pàgina web i la seua activitat general. La informació recopilada és anònima i permet optimitzar la navegació per la pàgina web i garantir el millor servei a l'usuari. L'usuari pot excloure’n la seua activitat mitjançant els sistemes d'exclusió facilitats per les eines analítiques.
  • Galetes tècniques i de personalització: es tracta de galetes d'ús intern per al funcionament de la web.
  • Galetes de sessió: són un tipus de galetes dissenyades per recaptar i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a una pàgina web.
  • Galetes persistents:són un tipus de galetes que permeten emmagatzemar les dades al terminal, a les quals els responsables de la galeta poden accedir per un període definit, durant el qual aquestes dades poden ser tractades.
  • Galetes pròpies de la UV: són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat per la UV, des del qual es presta el servei sol·licitat.
  • Galetes de tercers: són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no és gestionat per la UV, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes mitjançant les galetes.