‘Sorolla i la seua època’ inicia el cicle de conferències organitzat per l’APRJUV

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 22 d’octubre de 2018
 
Imagen de la noticia

‘Sorolla i la seua època’ és el tema que inaugura el cicle de conferències del curs 2018-2019 organitzat per l’Associació de Professors Jubilats de la Universitat de València (APRJUV). Federico Aguar Olba impartirà aquesta primera conferència, presentada per Agustín Herrera, president del Col·legi d’Emèrits de l’Hospital General Universitari de València (CHGUV). L’acte tindrà lloc a la Sala de Graus o a l'Aula F-02 de la Facultat de Geografia i Història dilluns 22 d’octubre, a les 19:30 hores.

El cicle de conferències continuarà amb la intervenció de Salvador Aldana, catedràtic en Història de l’Art a la Universitat de València i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran, que parlarà sobre El modernisme vienés. Viena celebra enguany el centenari de la mort de quatre de les figures més representatives del modernisme vienés: Otto Wagner, Egon Schiele, Koloman Moser i Gustav Klimt. L’Associació de Professors Jubilats de la Universitat pretén afegir-se a l’esdeveniment amb aquesta conferència. L’acte serà presentat per Carmen Martorell, doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació, i tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Geografia i Història el 13 de novembre, a les 19 hores.

Els pensionistes han aconseguit posar el tema de les pensions en l’agenda política i mediàtica gràcies a l’organització de multitudinàries manifestacions per tot Espanya. Per a debatre sobre aquesta qüestió, el dia 22 de novembre hi haurà una taula redona amb el títol El futur de les pensions, en la qual participaran José Polo, portaveu de la Coordinadora Estatal en Defensa de les Pensions Públiques, i Héctor Illueca, doctor en Dret de la Universitat de València i inspector de treball. El debat serà presentat i introduït per Rafael Pla, membre de l’APRJUV, i tindrà lloc a les Aules Seminari del Centre Cultural La Nau a les 19 hores.

El 13 de desembre, Francisco Espert Soro, rector de la Universitat Alejandro de Humboldt, parlarà sobre Prostitució infantil i juvenil en una conferència presentada per Antonio Martín a la Sala de Graus de la Facultat de Geografia i Història, a les 19 hores. L’explotació sexual de xiquets, xiquetes i adolescents ha augmentat de manera dràstica arreu del món els últims anys, segons conclou un estudi publicat per ECPAT (una xarxa d’organitzacions per acabar amb la prostitució infantil, la pornografia infantil i el tràfic de xiquets amb finalitats sexuals).

Per acabar el cicle, Concha Gisbert, llicenciada en Dret i experta en drets de les dones, impartirà una conferència amb el títol El feminisme: debats actuals el 16 de gener del 2019. Concha Gisbert va organitzar ja un debat sobre la situació de la dona el 1983, quan ocupava el lloc de responsable del Servei de la Dona de la Generalitat Valenciana. L’acte serà presentat per Teresa Yeves, doctora en Sociologia a la Universitat de València, i tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Geografia i Història, a les 19 hores.

L’entrada als actes és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

L’Associació de Professors Jubilats de la Universitat de València (APRJUV) és una iniciativa d’un grup de professorat jubilat del Campus de Blasco Ibáñez, fundada el 2008, que realitza actes amb finalitats lúdiques i culturals: conferències, debats, visites guiades a edificis emblemàtics i excursions per a conéixer el patrimoni cultural i/o mediambiental valencià. Actualment, l’associació té cent deu membres i forma part de la jurisdicció del Vicerectorat de Cultura de la Universitat, encara que també col·labora amb el Col·legi d’Emèrits de l’Hospital General Universitari, l’Associació de Professors Jubilats UPV, els ajuntament de Mislata, Catarroja i Picanya, La Nau Gran i Amics de La Nau Gran. 

Més informació: