25N: per l’eliminació de la violència contra les dones.

  • Gabinet de la Rectora
  • 25 de novembre de 2020
 

La Universitat de València i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública subscriuen un Protocol d’actuació per a l’atenció de víctimes de violència masclista en un acte conjunt en motiu del dia Internacional contra la Violència Masclista.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre i la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo, signen el “Protocol d’actuació per a l’atenció de víctimes de violència masclista ateses per l’oficina d’atenció a víctimes de delicte i/o per la unitat de igualtat de la Universitat de València” en un acte conjunt en motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista.

El Protocol, fruit del Conveni de col·laboració existent entre ambdues institucions i que té la finalitat de desenvolupar treballs i estudis d’investigació en matèria de violència sobre les dones abordats des de la perspectiva jurídica, pretén establir una actuació conjunta i coordinada entre les Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD) i la Unitat d’Igualtat (UV), en l’acompanyament i atenció a les dones víctimes de violència contra les dones.

A partir d’aquest protocol, les dones que acudeixen a les oficines OAVD com a víctimes de violència i a més pertanyen a la Universitat de València, rebran l’oferiment per part de les persones encarregades d’atendre-les, de poder ser derivades a la Unitat d’Igualtat de la UV, per a rebre un acompanyament complementari dins de la pròpia Universitat.

Així mateix, les dones que acudisquen primer a la Unitat d’Igualtat de la UV a denunciar estar sofrint o haver sofert qualsevol tipus de violència, podran ser derivades a les OAVD i a l'Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere per a un assessorament especialitzat si així ho requereixen.

A més, l’acte ha comptat amb l’assistència de la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i sostenibilitat, Elena Martínez; la directora de la Unitat d’Igualtat UV, Amparo Mañes; la tècnica de la Unitat d’Igualtat UV, Isabel Núñez; la professora doctora M. José Jordán; i del director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José Garcia Añón.