Apertura de la V Jornada Científica de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva

  • Gabinet de la Rectora
  • 26 d’octubre de 2018
 
Inauguració V Jornades Científiques

Amb el títol de ’20 anys de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE): la cruïlla entre diversitat i evolució', s’ha inaugurat la V Jornada Científica a l’auditori del Jardí Botànic de la Universitat de València.

La rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, ha presidit l’apertura acompanyada pel director de l’ICBiBE, Juan Monros, i la coordinadora d’aquesta V Jornada Científica, Mª José Carmona.

En la seua intervenció, la rectora Mª Vicenta Mestre, ha posat en valor el paper d’aquest tipus de jornades que ajuden a l’intercanvi d’idees entre experts de diversos països. ‘Si a soles fem ciència, sense divulgació, no complim amb una de les visions de la Universitat, com és la transferència de coneixements’, ha destacat Mª Vicenta Mestre.

El director de l’ICBiBE de la Universitat de València, Juan Monros, ha afirmat que en l’actualitat s’està treballant per obrir noves vies de col·laboració entre l’Institut i altres universitats i centres internacionals. També ha recordat que ‘l’horitzó que ens ha de guiar està en la recerca de l’excel·lència científica, per a poder continuar creixent i pujant de nivell'.

La coordinadora de la V Jornada Científica, Mª José Carmona, ha destacat el lema d’aquestes jornades, diversitat i evolució, ‘idees que són l’essència de l’ICBiBE'. Carmona ha desitjat que aquestes jornades siguen molt productives i memorables dins del 20 aniversari de l’Institut.

L'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva va ser fundat per la Universitat de València en 1998 amb la missió de dur a terme recerca fonamental i aplicada, formació d'investigadors, i serveis i assistència a la societat en els camps de la biodiversitat i la biologia evolutiva. L'Institut fa èmfasi en un enfocament integrador i pluridisciplinar.

L’aspecte més fort radica en la seua capacitat d'abordar pràcticament qualsevol qüestió relativa a la biodiversitat i l'evolució biològica des de múltiples facetes, estudiant des de la morfologia fins al comportament animal, des de la variació genètica molecular fins a la quantitativa, integrant teories i mètodes d'àrees complementàries com a biologia molecular, genètica, biologia de poblacions, paleontologia, taxonomia, ecologia, neurobiologia o etologia. L'Institut pot aplicar aquesta capacitat a estudis sobre els principals grups d'éssers vius, des dels virus i els bacteris fins als animals vertebrats i les plantes superiors, així com a les seues interaccions biològiques.

Imatges: