L’Aula de Literatura, dins del marc del projecte Nau Digital, ha adaptat la seua activitat a l’actual situació d’emergència sanitària

  • Vicerectorat de Cultura i Esport
  • 28 de maig de 2020
 

Des de fa una setmana ofereix un taller de literatura en línia. A més, docents, periodistes, poetes i escriptors recomanen llibres, reciten poesies, llegeixen fragments de novel·les en el marc del projecte ‘Literatura en temps de pandèmia’, que coordina la directora de l’Aula i catedràtica de la Universitat de València, Cristina García.

El curs, sota el títol ‘El relat, una mirada literària a la realitat’, que va començar dijous dia  21, se celebra al llarg de quatre sessions: els dies 28 de maig, 4 i 11 de juny, a les 18 hores. Tot el curs es pot consultar i seguir mitjançant el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau i també es podrà recuperar l’arxiu des de la pàgina del Vicerectorat de Cultura de la Universitat.  

Cristina García explica com al llarg de quatre sessions s'exploraran les fascinants relacions entre ficció i realitat, els fils que les connecten, els curtcircuits que a vegades es produeixen, i el resultat que llancen aquestes friccions. El taller estarà impartit per Kike Parra i Bàrbara Blasco.

Literatura en temps de pandèmia

A més, des de l’inici de l’estat d’alarma, l'Aula de Literatura de la Universitat de València ha anat incorporant recomanacions de lectures que formen part del projecte ‘Literatura en temps de pandèmia’ on escriptores i escriptors, docents i periodistes de la Universitat, recomanen la lectura de novel·les, assajos o llibres de poesia. Tot es pot consultar en el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau.

En els vídeos, es presenten els llibres, es llegeixen fragments -alguns són textos inèdits-, i inclús es conten anècdotes i es descobreix les cases d’escriptors, com ara Saramago, a través de les fotografies que mostren els participants. Ja es poden consultar més d’una desena de recomanacions literàries que han tingut centenars de visualitzacions.

Entre els participants, la pròpia directora de l’Aula, Cristina García; el senador Javier de Lucas; professors universitaris, com ara Ana Aguado o Fernando Flores; l’escriptora guanyadora del Premi Nadal, Ana Merino, i també l’escriptora, Anna Lis; els poetes Marc Granell i David Trashumante, i els periodistes de la Universitat de València Manuel Peris i Magda Ruiz Brox, entre altres.

Arxivat en: Cultura , Lletres
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies