El cicle de conferències ‘tardor-hivern’ d’Unisocietat continua en gener en totes les seus comarcals

  • 11 de gener de 2017
 
Cicle de conferències ‘tardor-hivern’ d’Unisocietat

Benetússer, Cullera, Quart de Poblet, Massamagrell, l'Eliana, Gandia, Ontinyent, Paterna, Requena i Alzira acolliran ponències d'aquest cicle formatiu organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb l'objectiu de complementar el curs acadèmic de UNISOCIETAT. Les conferències són gratuïtes per a la resta de la ciutadania del municipi i el seu entorn.

Les primeres ponències tindran lloc aquest dimecres 11 gener. Benetússer (Horta Sud) acollirà, en el Centre Cultural “El Molí”, la ponència de la professora Matilde Fernández (Departament de Finances Empresarials), que tractarà l'endeutament en les finances personals. Aquest mateix dia, en l’Auditori Municipal de Cullera (Ribera Baixa), el professor Emilio Barba (Microbiologia i Ecologia) oferirà una conferència titulada ‘Selecció sexual: amor o interès en l'elecció de parella?’. 

El dijous 12 de gener, el problema dels contaminants emergents protagonitzarà la xarrada en la Casa de la Cultura de Quart de Poblet (Horta Oest), que serà impartida per la docent Yolanda Picó (Departament Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal). 

Massamagrell (Horta Nord) albergarà el dimarts 17 de gener, al seu Centre Cultural, la conferència ‘Abans del feminisme contemporani. Defenses de la igualtat dels sexes en el passat d'Europa’, a càrrec de la professora Mònica Bolufer (Departament d'Història Moderna i Contemporània). 

El dimecres 18 de gener serà el torn de les conferències de ‘Unimajors’ Gandia (nom del programa específic amb el qual es coneix en la capital de la Safor) i l'Eliana (Camp de Túria). El Centre Internacional de Gandia rebrà al professor Manuel Costa, professor emèrit de Botànica de la Universitat, que abordarà les particularitats del clima mediterrani més enllà de la seua conca. En el Centre de Formació de Persones Adultes de l'Eliana tindrà lloc la conferència ‘La construcció d'un present i un futur sostenibles: un repte per a tota la ciutadania’. Els i les assistents podran descobrir més sobre aquesta matèria a través de les tesis d'Amparo Vilches (Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials). 

El dia 19 de gener el cicle de conferències d’UNISOCIETAT arribarà a tres seus: Ontinyent, Paterna i Requena. En la capital de la Vall d'Albaida el professor Juan Vte. García Marsilla (Història de l'Art) oferirà la ponència ’Llegint imatges medievals. Codis i missatges d'un llenguatge diferent’. A Paterna, capçalera comarcal de l'Horta Nord, les matemàtiques i l'estadística per al dia a dia centraran el discurs de Félix Ruiz (Economia Aplicada). I Requena (Plana de Requena-Utiel) comptarà amb la conferència d'Antonio Domenech (Química Analítica), titulada ’Autenticació i datació d'obres d'art’.

L'última conferència del mes de gener se celebrarà a Alzira (Ribera Alta) el dia 24. Sota el títol ‘La comprensió de nosaltres mateixos en l'era de la revolució cel·lular’, la professora Isabel Fariñas (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física) compartirà els seus estudis amb el públic assistent. 

El cicle de conferències d’UNISOCIETAT, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb els ajuntaments d'Alzira, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet i Requena, i el recolçament financer de Caixa Popular i de Caixa Ontinyent (a la Vall d'Albaida). La seua finalitat és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que aglutinen entorn d'1.500 estudiants matriculats durant el curs 2016-2017.