Congressos, tallers i debats per commemorar el Dia Mundial de la Filosofia

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de novembre de 2018
 
Logo de la Unesco.
Logo de la Unesco.

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i el Departament de Filosofia han programat diverses activitats per commemorar el Dia Mundial de la Filosofia, declarat per la UNESCO en 2005, el tercer dijous del mes de novembre.

Els objectius que es persegueixen s'aconsegueixen mitjançant la promoció d’intercanvis universitaris i del món acadèmic, però també mitjançant l’acostament de la filosofia al públic en general, que ha mostrat sempre un viu interès per aquesta activitat.

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima les persones de tot el món a compartir la seva herència filosòfica entre si.

Tot i que la UNESCO va començar a celebrar aquest Dia en 2002, no va ser fins l’any 2005 que va declarar la seva commemoració oficialment el tercer dijous del mes de novembre.

Els principals objectius del Dia Mundial de la Filosofia són els següents: renovar el compromís regional, subregional i internacional en favor de la filosofia; encoratjar l'anàlisi, la investigació i els estudis filosòfics sobre els grans problemes contemporanis per respondre millor als reptes amb què s'enfronta avui dia la humanitat; sensibilitzar l'opinió pública sobre la importància de la filosofia i la seva utilització crítica en les eleccions que plantegen a múltiples societats els efectes de la mundialització o la incorporació a la modernitat; fer un balanç de la situació de l'ensenyament de la filosofia al món, insistint particularment en les dificultats per al seu accés; subratllar la importància de la generalització de l'ensenyament filosòfic per a les generacions futures.

Més informació:

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies