Daniel Ramón, fundador de la biotecnològica Biopolis, premiat per la indústria nutracéutica

  • Parc Científic
  • 17 de maig de 2019
 
Daniel Ramón
Daniel Ramón. Foto de Carlos Spottorno per a El País Semanal

Daniel Ramón Vidal, vicepresident d'R+D en Nutrició i Salut d’ADM Biopolis, empresa situada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha sigut guardonat amb el premi NutraChampion 2019 que concedeix NutraIngredients, la principal plataforma de comunicació sobre nutrició a nivell mundial. El jurat ha destacat la contribució del biotecnòleg valencià al desenvolupament de la ciència dels aliments i la biotecnologia.

Els NutraIngredients Awards reconeixen la innovació i la investigació d'avantguarda en aliments saludables, suplements i nutrició. En la seua modalitat NutraChampion, premi que ha rebut Daniel Ramón, la indústria nutracèutica reconeix en cada edició una de les personalitats més influents del sector, en un certamen promogut per 270 líders industrials d’arreu el món.

 En l'acte de lliurament de premis, celebrat a Ginebra el 8 de maig, el jurat ha distingit Ramón per encarnar el rigor científic, l'experiència tècnica i la intel·ligència comercial. “La seua trajectòria professional demostra que la investigació és el motor més poderós per a generar negocis sòlids, oportunitats i creixement”, assenyala l'acta.

Daniel Ramón ha estés el reconeixement a l'equip de Biopolis que treballa a València: “És la unió de l'equip el que ens fa avançar cap al futur”, ha dit. I ha manifestat la seua satisfacció en rebre aquest premi procedent del sector industrial: “Al llarg de la meua carrera he rebut diversos premis acadèmics, però aquesta és la primera vegada que em lliuren un premi procedent de la indústria, la qual cosa em satisfà gratament”.

Daniel Ramón és actualment vicepresident d'R+D en Nutrició i Salut d’ADM Biopolis, empresa que va nàixer com spin-off del CSIC i que hui forma part del gegant agroalimentari ADM. Ha sigut professor d'investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, en l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), i catedràtic de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de València.

Des de Biopolis, Daniel Ramón ha desenvolupat probiòtics d'èxit, a més d’altres productes biològics que han sigut llicenciats o co-desenvolupats amb diferents empreses.

La firma ADM Biopolis manté un conveni de col·laboració científica amb l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), centre mixt de la Universitat de València i el CSIC situat també al Parc Científic de la institució acadèmica–, per al desenvolupament de projectes d'investigació estratègics d'interés comú en l'àmbit de la biologia sintètica i de sistemes.