Eugenio Coronado, Medalla de la Real Sociedad Española de Física 2019

  • Parc Científic
  • 23 de setembre de 2019
 
Eugenio Coronado

Eugenio Coronado, catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València, ha sigut guardonat amb la Medalla de la Real Sociedad Española de Física (RSEF), que concedeixen aquesta entitat i la Fundació BBVA. El jurat ha destacat al premiat com un dels pioners mundials del magnetisme i l'espintrònica molecular.

El jurat ha subratllat el marcat lideratge internacional de Coronado en diferents institucions, el seu alt impacte i reconeixement i el caràcter multidisciplinari de la seua recerca. “El doctor Coronado –diu el document– ha obert noves línies d'investigació en l'espintrònica molecular i la computació quàntica, així com en els materials conductors i superconductors moleculars”.

Eugenio Coronado és catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València i director de l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) –centre reconegut com a Unitat d'Excel·lència María de Maeztu–, en el Parc Científic de la institució acadèmica, des d'on desenvolupa la major part d'una labor investigadora en la frontera entre la física, la química i la ciència dels materials.

A més de ser titular de dues ajudes Advanced Grant –les millor dotades de l’European Research Council (ERC)–, compta amb diferents premis nacionals d'Investigació, com el Premi Rei Jaume I, el Premio Nacional de Investigación Química, el Premio Nacional Rey Juan Carlos I, o la medalla de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ), entre altres. Cal destacar que es tracta del primer científic que obté totes dues Medalles, la de la RSEQ, en 2009, i la de la RSEF, que li serà entregada el proper dia 11 de desembre a la seu de la Fundació BBVA a Madrid.

Coronado és, a més, director de l'Institut Europeu de Magnetisme Molecular.

Més informació: