La Fundació General de la Universitat de València i la Fundació Bancaixa col·laboraran en activitats de promoció cultural i social

  • Fundació General UV
  • 4 de juny de 2019
 
Rafael Alcón (esquerra) i Antonio Ariño.
Rafael Alcón (esquerra) i Antonio Ariño.

La Fundació General de la Universitat de València i la Fundació Bancaixa han signat un acord marc de col·laboració amb una vigència de dos anys per què totes dues institucions creen un marc estable de cooperació per a desenvolupar conjuntament iniciatives culturals i d’acció social.

L’acord ha sigut subscrit aquest dimarts, 4 de juny, pel vicepresident executiu de la Fundació General de la Universitat de València, Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport, i el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, en un encontre en el qual també han participat el gerent de la Fundació General de la Universitat, Cristóbal Suria, i la gerent de la Fundació Bancaixa, Irene Guasque.

Aquest acord marc s’ha concretat ja en una primera col·laboració entre totes dues institucions per la qual la Fundació Bancaixa donarà suport a dues activitats de la Fundació General de la Universitat de València: el festival de música ‘Serenates’ que se celebrarà des del 24 de juny fins al 7 de juliol al Centre Cultural La Nau; i un taller de fotografia social que abordarà el fotoperiodisme i la fotografia documental des d’un enfocament social i que es desenvoluparà la pròxima tardor.

D'esquerra a dreta: Irene Guasque, Rafael Alcón, Antonio Ariño, Cristobal Suria.

En aquest sentit, Antonio Ariño ha recordat que ‘Serenates’ “serà possible un any més gràcies a la col·laboració de nombroses entitats, entre elles, Fundació Bancaixa” i ha subratllat la importància del taller de fotografia social, dirigit principalment a l’estudiantat de la Universitat, “perquè, a través de l’ús de la càmera digital, puguen captar la realitat social i incloure-la en el seu procés de formació, anàlisi i comprensió de la societat”.

El taller, que coordinarà Miguel Lorenzo, tindrà un apartat teòric, però també “una gran dimensió d’activitats pràctiques” en espais més enllà de l’aula, en escenaris i xarxes que transcendisquen fins i tot el lloc físic, recorrent carrers, i cobrint gràficament manifestacions i actes públics amb la càmera. 

Rafael Alcón, per la seua banda, ha destacat “la llarga i fructífera trajectòria de col·laboració entre la Universitat de València i la Fundació Bancaixa que ara renovem per a continuar sumant esforços i coneixements que permeten oferir a la societat propostes culturals i socials del màxim interés. Compartim amb la Universitat de València la seua permanent inquietud per promoure la cultura i que es convertisca en una autèntica eina de transformació social”.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies