El grup FuniMAT de l’ICMol desenvoluparà materials per al control de la contaminació, en el marc del programa RETOS

  • Fundació Parc Científic
  • 8 de gener de 2019
 
El grup FuniMAT

FuniMAT (Functional Inorganic Materials), l'equip de Carlos Martí-Gastaldo en l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, forma part d'un dels projectes seleccionats pel programa RETOS-COLABORACIÓN (Ministeri de Ciència, Innovació e Universitats), destinat a finançar iniciatives de cooperació entre empreses i organismes d'investigació.

L'objectiu de la convocatòria RETOS-COLABORACIÓN, que es produeix dins el marc del Pla Estatal de R+D+i, és el finançament de projectes de cooperació entre empreses i organismes de recerca, amb la finalitat de promoure el desenvolupament de noves tecnologies i l'aplicació empresarial de noves idees i tècniques, així com contribuir a la creació de nous productes i serveis.

El grup FuniMAT constitueix, en aquest cas, la base del projecte AMBICOAT, dedicat al desenvolupament de recobriments basats en compostos organometàl·lics per a la millora de la qualitat de l'aire en ambients interiors. Per al seu desenvolupament, treballaran en consorci diferents empreses i institucions: l'Associació d'Investigació de Materials Plàstics, l'Associació d'Investigació de les Indústries Ceràmiques, el Grup Keraben, les empreses Omar Coatings i Pectro, i la Universitat de València.

En aquest marc, FuniMAT desenvoluparà nous materials porosos per al control de la contaminació en ambient interior, que les entitats col·laboradores del projecte integraran en els seus productes comercials. Aquests materials han sigut produïts en el marc del projecte ERC Starting Grant liderat per Martí-Gastaldo, i es troben protegits per una patent copropietat de la Universitat de València i la Universitat de Granada, llicenciada per aquestes institucions acadèmiques a l'empresa spin-off MatCo –en el Parc Científic de la Universitat de València–, en línia amb els objectius de transferència del coneixement que caracteritza a la Universitat del segle XXI.

FuniMAT és un grup de recerca en la interfície entre la química inorgànica i la química de materials, dedicat al disseny de nous materials porosos avançats per a la seua implementació en aplicacions d'interés mediambiental. El seu principal objectiu, segons Carlos Martí-Gastaldo, investigador responsable del grup, “és facilitar les aplicacions basades en aquests materials, com la catàlisi, la fotocatàlisi, l’electrocatàlisi o l'emmagatzematge d'energia, de cara a una nova generació de dispositius electrònics porosos o a la conversió d'energia solar”.

El projecte AMBICOAT té una durada de tres anys. Per al seu desenvolupament, el programa RETOS ha destinat poc més d'un milió d'euros.

Més informació: