La Impremta va augmentar el protagonisme social de la dona en els segles XVI i XVII

  • Filologia Francesa i Italiana
  • 17 de desembre de 2019
 
Imatge del cartell
Imatge del cartell

Un congrés dirigit per la catedràtica de la Universitat de València Júlia Benavent ha reunit a València 15 professores i professors de 9 universitats en un congrés internacional amb el lema 'Les dones i la impremta en els segles XVI i XVII'. L'encontre ha estudiat com va influir l'aparició de llibres i documents impresos en la presència femenina.

Després de la invenció de la impremta per Johannes Gutenberg, la difusió que aquesta nova tècnica va donar a documents i llibres va contribuir a augmentar el protagonisme social de la dona. Al voltant d'aquest fet han debatut investigadores i investigadors de les universitats de Santiago de Compostela, Salamanca, Càller (Itàlia), Roma Tre, La Sapienza (Roma), Klagenfurt (Àustria), Warwick (Regne Unit), Craiova (Polònia) i València.

Les sessions s'han celebrat a la Sala de Juntes de la Facultat de Flilologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València els dies 18 i 19 de desembre de 10 a 14 hores.

Han intervingut les professores i els professors Pedro Cátedra, Amedeo Quondam, Antonina Paba, María Dolores Sánchez, Massimiliano Spiga, Paolo Caboni, Nicoletta Bazzano, Rita Fresu, Anna Laura Puliafito, Benedict Buono, Gonaria Floris, Elisa De Roberto, Raymund Wilhelm, Oana Sambrian i Júlia Benavent.

L'entrada a les sessions del congrés era lliure.