L’Institut Confuci de la Universitat de València celebra hui el concurs 'Puente a China'

  • 7 de maig de 2017
 
Concurs 'Puente a China'

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) celebra al Palau de la Música de València aquest diumenge (7 de maig) de 9 a 14 hores, de la Fase Nacional del Concurs ‘Puente a Xina’, en la seua XVI edició, per a estudiants universitaris i la X per a alumnes de secundària, sota el lema ‘Els somnis il·luminen el futur’.

El certamen està organitzat enguany per l'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) i comptarà amb la presència de l’ambaixador de la República Popular Xina a Espanya, Lyu Fan.

Té com el seu objectiu principal ampliar la difusió de la llengua xinesa, despertar l'interès per l'aprenentatge de l'idioma de Confuci entre els joves a nivell mundial i consolidar el coneixement d'aquesta llengua i la seua cultura. En aquesta competició els estudiants podran demostrar el seu nivell de xinès així com els coneixements que posseeixen sobre aquesta civilització.

L’ICUV es va constituir fa ara 10 anys i, durant aquest temps, s'ha convertit en un referent de la llengua, la cultura i la societat xinesa a la Comunitat Valenciana. Des de 2007, més de 5.000 estudiants han passat per les seues aules i 3.000 persones s'han examinat per aconseguir els títols oficials de llengua xinesa, del que és l'únic centre oficial dels exàmens HSK per a persones adultes i YCT per a infantil i juvenil.

En 2008 i 2009 va ser reconegut com un dels 20 millors instituts Confuci del món. En 2011 i 2012 el seu director va ser premiat com un dels 30 millors del món. Des de desembre de 2015 ostenta el títol de l’‘Institut Confuci Model’ dels quals solament hi ha 15 en el món, 6 d'ells a Europa i solament el de la Universitat de València a tota Espanya.

Des de 2010 edita la publicació bimestral bilingüe, en espanyol i xinés, Revista Institut Confuci, per al món hispanoparlant d'Amèrica Llatina, Portugal i Espanya. És l'única revista, íntegrament cultural i acadèmica, en llengua espanyola i xinesa i serveix com un instrument de diàleg cultural entre Xina i Iberoamèrica a través d'Espanya. Aquest mateix any 2017 s'ha creat el Club de Lectors en Internet de la citada publicació que ja té més de 30.000 seguidors en les xarxes socials (www.confuciomag.com). 

En aquests deu anys l'institut ha organitzat més de 300 esdeveniments culturals i acadèmics als quals han assistit unes 80.000 persones. La seua variada temàtica, que agrupa les diverses manifestacions artístiques, musicals, pictòriques, fotogràfiques, gastronòmiques, culturals o festives, l’han fet creditor d'una àmplia popularitat entre la societat valenciana com a pont d'enteniment entre les dues realitats tan interrelacionades: la xinesa i la valenciana. 

Disposa de dues seus universitàries en els campus de Blasco Ibáñez (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació) i de Tarongers (edifici Beatriu Civera en el carrer Serpis). Ha concedit més de 50 beques d'estudi a Xina i en l'estiu organitza un campament per als seus alumnes en aquest país. 

Participa activament en la Iniciativa de la Ruta de la Seda 2016-2020, que té a València com a destinació de la famosa ruta que comença en la ciutat xinesa de Xi’an, organitzant conferències i activitats culturals relacionades amb el turisme i les relacions comercials amb Xina.