L'Institut Confuci de la Universitat de València celebra online el Concurs Pont Xinés 2020

  • Institut Confuci
  • 1 de juny de 2020
 
María López, guanyadora en la categoria d'ensenyament universitari.
María López, guanyadora en la categoria d'ensenyament universitari.

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) va celebrar en la vesprada del dissabte el seu tradicional Concurs Pont Xinés, en les seues modalitats d'alumnat d'ensenyament secundari, universitària i amateur. El concurs, amb una dilatada trajectòria pròxima a les dues dècades des del seu inici, es realitza a València sense interrupcions des de fa 11 anys. Aquesta edició, i amb caràcter excepcional a causa de la situació de l'estat d'alarma, s'ha dut a terme en format online a través de la plataforma de vídeo conferencies Zoom.

Aquesta competició, en la qual es valoren els coneixements apresos per l'alumnat de l’ICUV durant el curs, consta de tres fases. En la primera fan un discurs en xinés sobre els lemes del concurs que, en aquest 2020, han sigut ‘Un món una família’ i ‘Aprén xinés vola alt’. En la segona part responen a un qüestionari sobre llengua i cultura xinesa i, en la tercera part, realitzen una exhibició artística que van enviar prèviament en vídeo.

La gala d'enguany, que es va celebrar davant mig centenar d'assistents que es van connectar a Zoom mitjançant els seus dispositius mòbils, ha tingut a Alba Loriente, en categoria d'alumnat de secundària; i a María López, en la d'universitària; com als seus dues primeres guanyadores. El premi per a cadascuna d'elles consisteix en un curs anual gratuït en l’ICUV per a l'exercici 2020-21 i la seua participació, així mateix, en el Concurs Pont Xinés d'Espanya que se celebrarà diumenge que ve 14 de juny, també en modalitat online per la citada plataforma. La resta de participants, fins a quasi una desena, han guanyat també un pack de regals que se'ls entregarà en la seu de l’ICUV, en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, a partir del mes de setembre.

Durant el desenvolupament de la competició, que va transcórrer sense cap incidència de tipus tècnic i en un ambient molt cordial, el director de l’ICUV, el professor Vicente Andreu, va destacar “l'adaptació que ha tingut el nostre Institut Confuci, que ha convertit tota la seua docència en format online, i agraïsc sincerament el gran interés de l'alumnat en participar en aquest concurs en unes condicions tan excepcionals”. El director Andreu també va agrair l'assistència a la gala de directors d'instituts Confuci de Llatinoamèrica, com José Salazar, de l'Equador; Lai Sai Acón Chan, de Costa Rica; o Norberto Consani, de Buenos Aires. El jurat de la competició, integrat pel claustre del professorat de l’ICUV, també va agrair als qui van participar i va subratllar “l'excel·lent nivell lingüístic i acadèmic de tots”, en paraules de la directora xinesa de l’ICUV, la professora Gao Hongbo.

La iniciativa del Concurs Pont Xinés s'organitza a tot el món, per iniciativa de Hanban, la seu central dels instituts Confuci. Enguany se celebra la seua XIX edició en categoria universitària i la XIII en secundària. Els qui guanyen en cada país tenen l'oportunitat de participar en el certamen mundial que s'organitza cada any en una ciutat xinesa diferent. L'Institut Confuci de la Universitat de València és considerat Institut Confuci Model, d'entre els 525 que existeixen a tot el món i va ser distingit, amb el premi 9 d’Octubre de la Generalitat, al Mèrit Cultural, en 2017.

Arxivat en: Institut Confuci