Julia Sevilla parla de Les Constituents, en el cicle ‘Dones i Literatura’ que acull La Nau

  • 30 de gener de 2017
 
Julia Sevilla

La presència i participació de les dones en la legislatura constitucional ha estat un important treball de recuperació del treball de les diputades i senadores de 1978 que la professora Julia Sevilla ha realitzat i que presentarà dins del cicle de conferències 'Dones i Literatura' hui dimecres, 1 de febrer a les 19 hores en l’Aula Magna de La Nau Centre Cultural.

I és que la Universitat de València, amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat, i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han programat aquest cicle amb l’objectiu posar en valor l’aportació de les dones al llarg de la història en camps com la literatura, l’educació, la ciència, l’art o el dret, entre altres disciplines, coincidint amb la prolongació dels actes al voltant de la figura de sor Isabel de Villena com a Escriptora de l’Any.

Julia Sevilla és llicenciada en Dret per la Universitat de València on ha estat professora del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració des de 1980. Ha estat Lletrada de les Corts Valencianes i fundadora i presidenta de la Federació de Dones Progressistes i fundadora i presidenta de la Xarxa feminista de Dret Constitucional.

Amb Les Constituents. Presència i participació de les dones en la legislatura constitucional Julia Sevilla ens presentarà les dones parlamentàries, diputades i senadores posant de relleu totes les persones que intervingueren en la instauració de la democràcia i completar així la memòria de la transició. El treball de recerca de Julia Sevilla sobre les dones parlamentàries en la legislatura constituent surgeix a conseqüència del compliment d'una de les accions per a la igualtat de dones i homes aprovades en Consell de Ministres (2005). 

El cicle 'Dones i Literatura' té lloc en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau i consta d’onze conferències que s’imparteixen des de gener de 2017 fins gener de 2018.  L’entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

En els mesos successius passaran per l’Aula Magna de La Nau dones com Josepa Cortés (Universitat de València), Julia Benavent (Universitat de València), Isabel Morant (Universitat de València), Carmen Alfaro (Universitat de València), Ana Aguado (Universitat de València), Capitolina Díaz (Universitat de València), Emilia Serra (Universitat de València), Carmen Agulló (Universitat de València) i Verònica Cantó (AVL), que tancarà el cicle i posarà punt final als actes culturals dedicats a sor Isabel de Villena, Escriptora de l’Any, organitzats per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Més informació: http://www.uv.es/infoactiv/activitats/donesiliteratura2017.pdf

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies