Luis Jimena Quesada, investit 'doctor honoris causa' per la Universitat Nacional de la Plata

  • 30 de març de 2017
 
Luis Jimena en l'acte d'investidura com a doctor honoris causa

El catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, Luis Jimena Quesada (Massamagrell, 1968), ha sigut investit ‘doctor honoris causa’ per la Universitat Nacional de la Plata (UNLP) a Argentina per la seua trajectòria acadèmica i professional en defensa dels drets humans. Jimena, qui ja va visitar la UNLP l’any 1994, va pronunciar el seu discurs d'investidura i la conferència inaugural del Màster de Drets Humans, sobre el tema ‘El dret a la protecció contra la pobresa i l'exclusió social: discurs contra l'argumentació jurídica inequitativa’.

L’acte s’ha celebrat aquest 17 de març en el Saló dels Espills de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials de la institució acadèmica argentina. En l'àmbit acadèmic, Luis Jimena va ser el primer doctor europeu en Dret de la Universitat de València. Des de 1993 ha estat professor, director d'estudis i secretari general de l'Institut Internacional de Drets Humans fundat pel Premi Nobel de la Pau René Cassin. És autor de més d'una desena de llibres, així com de nombrosos articles i capítols en publicacions nacionals i estrangeres en diversos idiomes.

En el terreny de la praxi jurídica, ha sigut membre i president del Comitè Europeu de Drets Socials (2009-2014), va ser elegit pel Comité de Ministres del Consell d'Europa per a un mandat de cinc anys com a personalitat independent (suplent) que representa a aquesta organització davant l'Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (fins a juliol de 2020), i des de 1997 és magistrat suplent del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Entre els seus reconeixements, a més de Premi Extraordinari de Doctorat i Premi a l'Excel·lència Docent (atorgat pel Consell Social de la Universitat de València), va ser guardonat amb la distinció Vila de Massamagrell per unanimitat de la corporació municipal en 2008 i pregoner oficial de les festes majors del seu poble natal el 2016.