La Nau acull la presentació d’un llibre de teatre espanyol en homenatge a Josep Lluís Sirera

  • 7 de juny de 2017
 
Presentació d’un llibre de teatre espanyol en homenatge a Josep Lluís Sirera

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull demà, dijous dia 8 de juny, a les 19 hores, la presentació del llibre ‘Teatro hispánico y su puesta en escena. Estudios en homenaje a Josep Lluís Sirera Turó’ (Publicacions Universitat de València, 2017). L’acte, que estarà presidit pel rector Esteban Morcillo, comptarà amb les intervencions de Carles Padilla, degà de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat; Teresa Ferrer, directora del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat i Josep Lluís Canet, director del Servei de Publicacions de la institució.

El teatre ha estat l’objecte d’estudi, recerca, docència, creació, crítica i reflexió del professor de la Universitat de València Josep Lluís Sirera (València, 1954-2015). Aquest volum reuneix treballs acadèmics de col·legues i deixebles que han compartit el seu saber i amistat. Un llibre d’estudis teatrals que vol ser un sentit homenatge al professor Sirera, gran estudiós, professional i apassionat del teatre, que ha exercit el seu mestratge sobre diverses generacions d’investigadors fins la seua mort. El seu compromís, trajectòria i dedicació, al llarg de quasi quaranta anys, són un exemple de la projecció del professor universitari i dels seus tres àmbits professionals: la docència, la recerca i la gestió.

D’acord amb Josep Lluís Canet, un dels quatre editors, junt amb Marta Haro, John London i Biel Sansano “és un volum que intenta ser un referent dels estudis del teatre hispànic des dels plantejaments de les pràctiques escèniques (actors, atrezzo, escenaris, teatres, etc.), en un intent d’unir tots els aspectes de la representació i hi col·laboren una trentena de professors. És un merescut homenatge acadèmic a Josep Lluís Sirera, que ha estat el primer catedràtic d’Història del Teatre de la Universitat de València i un dels pocs d’Espanya”, conclou. 

Sobre Josep Lluís Sirera
Josep Lluís Sirera va morir el 8 de desembre de 2015 a València per complicacions d’una malaltia. Sirera, de 61 anys, era catedràtic jubilat de Literatura Espanyola, així com un prestigiós autor i adaptador de textos de teatre.

Josep Lluís Sirera s’havia jubilat poc abans de morir com a catedràtic del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València. Havia estat vicedegà de la Facultat de Filologia (1986-1987), degà del mateix centre (1987-1989), director del Departament de Filologia Espanyola (1992-1995), director del Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València (2002-2006), i vicerector de Cultura des de 2010 a març de 2011. Alguns dels seus textos teatrals van estar estrenats per l’Aula de Teatre de la Universitat de València en els darrers anys.