El paper de la psicologia en moments de crisi, a anàlisi en Alumni Comparteix

  • Fundació General UV
  • 25 de febrer de 2021
 
Imatge del romanç del Comte Arnaldos.
Imatge del romanç del Comte Arnaldos.

L’Alumni María Mora Viñas estudià com l’ajuda psicològica pot resultar beneficiosa en determinats moments crítics de la vida a través de l’anàlisi del poema anònim del segle XVI ‘Romanç del Comte Arnaldos’. La conferència online se celebrà el passat 24 de febrer, dins del programa Alumni Comparteix d’Alumni UV.

Sota el títol ‘Una trobada màgica el matí de Sant Joan. Anàlisi psicològica del Romanç del Comte Arnaldos’, la conferència reflexionà sobre aquest poema on el seu protagonista, en un moment crític de la seua vida, es troba amb un màgic i misteriós personatge que el convidarà a navegar amb ell.

En aquest context, l’Alumni Maria Mora estudià com la psicologia permet aportar la necessària ajuda en moments de crisi que moltes vegades la gent pateix al llarg de la seua vida. El simbolisme entre el màgic personatge que ajuda al comte Arnaldos amb la psicologia permet comprendre la necessària tasca d’aquesta disciplina en realitats tan complexes i difícils com l’actual.

María Mora Viñas és llicenciada en Filologia Romànica i en Psicologia per la Universitat de València. A més, va realitzar el màster en Psicologia Analítica per la Universitat Ramón Llull de Barcelona i és analista Junguiana Didacta reconeguda per la Societat Espanyola de Psicologia Analítica i l’Associació Internacional de Psicologia Analítica (IAAP). Mora ha sigut professora d'Educació Secundària en diversos instituts de València com professora d'anglés i com a psicopedagoga durant la major part de la seua vida professional. En 2018 va publicar el llibre ‘El càncer: un acostament simbòlic’ en l'Editorial Fata morgana.

L'activitat s'engloba dins del Programa Alumni Comparteix, iniciativa del col·lectiu AlumniUV que requereix la implicació dels membres del col·lectiu Alumni UV. El programa acull xarrades, tallers, classes magistrals, cursets, etcètera, proposats i impartits pels mateixos Alumni UV. Totes les activitats estan adreçades als membres del col·lectiu i la participació en totes elles són gratuïtes.