La Premi Nobel Ada Yonath es reuneix amb estudiants de doctorat al Parc Científic

  • Parc Científic
  • 23 de juliol de 2019
 
Ada Yonath

L’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) ha rebut aquest matí la visita de la cristal·lògrafa israeliana Ada Yonath, Premi Nobel de Química 2009, per tal de conversar amb els estudiants de doctorat d’aquest institut de la Universitat de València i el CSIC, al Parc Científic de la institució acadèmica.

Ada Yonath, qui va obtenir el Nobel de Química pel seu treball pioner en cristal·lografia per a determinar l’estructura i la funció dels ribosomes, ha mantingut un encontre informal amb el sector més jove dels investigadors de l’I2SysBio –els doctorands.

Aquests, al llarg de les dues hores que ha durat la reunió, han compartit impressions amb la científica israeliana al voltant de temes molt diversos, des de qüestions relatives a l’origen de la vida a assumptes més concrets, com ara el problema de la resistència als antibiòtics i la insensibilitat de les farmacèutiques, una de les reivindicacions més perseverants de Yonath. “Amb el coneixement que tenim actualment ja no té sentit continuar amb vells antibiòtics. Cal investigar i provar-ne de nous, però això no és negoci per a les grans companyies”, ha dit la investigadora, quarta dona en la història i primera al seu país d’origen en guanyar el Premi Nobel.

“Crec que aquesta oportunitat única de conversar de manera distesa amb una científica de la seua experiència i prestigi és un privilegi per als doctorands que estan just iniciant la seua carrera investigadora”, ha comentat Juli Peretó, vicedirector de l’I2SysBio i amfitrió de l’encontre. “I més encara perquè és una dona que defensa la curiositat com a principal motor de la ciència”, afegeix. I així ho explicava Yonath en una entrevista a la Revista Mètode ara fa un any.

Ada Yonath es troba a València amb motiu de la seua participació al congrés ‘The 2019 Controlled Release Society Annual Meeting & Exposition’, que té lloc aquests dies al Palau de Congressos de València. El seu interès per la recerca desenvolupada des de la Biologia Integrativa de Sistemes, una disciplina emergent i fonamental per a la Biologia moderna, s’ha traduït en aquest encontre a l’I2Sysbio a petició de la pròpia científica.

 

Més informació: