El professor Andrea Bombi, membre del directori de la Societat Internacional de Musicologia

  • 27 de març de 2017
 
Andrea Bombi

El professor de la Universitat de València Andrea Bombi ha sigut triat per a formar part de la direcció de la Societat Internacional de Musicologia (IMS, en anglés) per un període de cinc anys. Bombi, musicòleg, succeeix en el càrrec Álvaro Torrente, professor de la Universitat Complutense de Madrid. Aquests dies –del 19 al 23 de març- el congrés que la IMS ha celebrat a Tòquio.

L’investigador va ser un dels impulsors del Congrés d’Història de la Música al País Valencià –Interseccions que es va realitzar el passat mes d’octubre a la Facultat de Geografia i Història. 

Andrea Bombi, professor d’italià a la Universitat, compta amb una dilatada trajectòria investigadora en el camp de la musicologia. Així, ha publicat investigacions al voltant de la música en el segle XVII al País Valencià. En 2012, va publicar ‘Entre tradició i modernitat: l’italianisme musical a València ((1685-1738)’, un llibre editat per l’Institut Valencià de la Música.

La Societat Internacional de Musicologia és l’òrgan de referència d’aquesta disciplina. Celebra el seu congrés cada lustre quan es renoven tots els càrrecs, entre els quals es troba el Directori —del qual forma part l’investigador valencià— que es reuneix de manera anual. Andrea Bombi serà el primer valencià en representar la musicología de l’Estat espanyol en l’IMS.