La Universitat acull la reunió anual de la Red Española de Supercomputación

  • Gabinet de la Rectora
  • 20 de setembre de 2018
 
Jornada anual RES

La inauguració de la reunió anual d’usuaris de la Red Española de Supercomputación (RES) ha tingut lloc a la Fundació Universitat-Empresa ADEIT i ha estat presidida per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, el representant del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, Francisco Herrada, i el Director d’Operacions Barcelona Supercomputing Center, Sergi Girona.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha recordat que la Universitat ha estat present a la RES des dels seus inicis gràcies a l’aposta que va realitzar al seu moment el rector de la UV, Francisco Tomás, aposta que s’ha mantingut durant el rectorat d’Esteban Morcillo i ‘que jo com a actual rectora, ratifique’, ha subratllat. Mestre també ha rememorat que el passat 28 de juliol, es va finalitzat la instal·lació dels nous supercomputadors LluisVives-2 i Tirant-3, situats al nou Centre de Procés de Dades del Campus de Burjassot/Paterna.

El representant de Ministeri de Ciència ha destacat que les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) estan al servei de la investigació per a tota la comunitat científica. ‘Aquestes infraestructures públiques ofereixen un servei optimitzat a tots els usuaris de la supercomputació amb la finalitat de generar ciència de qualitat’, ha afirmat Francisco Herrada.

Per la seua part, el director Sergi Girona ha remarcat que la RES es construeix amb la cooperació de tots els implicats. Girona ha subratllat que ‘l’objectiu es fer avançar la ciència amb actualitzacions constants, però sempre cooperant entre nosaltres, mai competint, perquè sinó tots perdem’.

La RES organitza anualment una jornada d'usuaris amb l'objectiu d'afavorir l'intercanvi d'experiències i opinions entre els usuaris, els tècnics i els coordinadors de la RES. En aquesta reunió també es donen a conèixer resultats destacats de projectes d'investigació i s'informa sobre les novetats en les infraestructures i procediments.

L'objectiu de la RES és el d'oferir recursos de computació d'alt rendiment a la comunitat científica, per al desenvolupament de projectes científics i tecnològics innovadors i d'alta qualitat.

Imatges:

Arxivat en: Institucional