La Universitat i l’Ajuntament de València distingeixen amb 30.000 euros els onze projectes guanyadors d’’Emergents’

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 d’abril de 2019
 
Imatge dels guardonats.
Imatge dels guardonats.

El programa d’ajudes ‘Emergents’ a projectes de creativitat, innovació i inclusió sociocultural a la ciutat de València ha donat a conèixer els 11 guardonats i els 2 accèssits de la seua quarta convocatòria. Las propostes premiades per aquesta iniciativa impulsada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport i l’Ajuntament de València, des de la Regidoria de Joventut, es repartiran un total de 30.000 euros en ajudes per al seu desenvolupament.

‘Emergents’ compta amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València i està destinat a donar suport a intervencions socioculturals organitzades per entitats o col·lectius que es realitzen en el terme municipal de València. Aquestes iniciatives de caràcter social i cultural rebran cadascuna com a màxim 4.000 euros per desenvolupar activitats relacionades amb els àmbits de les arts escèniques, pedagogia, urbanisme i/o arts visuals.

L’acte ha estat presidit per Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat i Silvia Martí, cap de servei  de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València. En la comissió avaluadora dels projectes han participat Esther Alba, professora titular del departament de Història de l’Art de la Universitat de València; Ana Chillarón, tècnica de gestió de la Universitat de València; José Luis López, cap de secció de Programes i Projectes de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València i Isabel Puig, educadora artística i gestora cultural. 

Els 11 projectes premiats, fil per randa
Les 11 propostes guanyadores destaquen tant per la seua diversitat d’activitats com per la seua localització en diferents punts de la ciutat. 
Els projectes ‘Supernenas’, en el barri de Marxalenes, ‘Fes el teu propi cinema’ en Benimaclet i ‘Mitología del Barrio’, en Saïdia, proposen la realització de vídeos amb la població dels barris de manera que aquests aprenen les eines de ficció i transmeten les seues històries. 
En relació amb la fotografia, el ‘Pla d’Actuació sobre el comerç de proximitat al barri de Patraix’ planteja un model d’actuació contra la desaparició del comerç de proximitat aplicable als diferents barris de la ciutat de València. 

En els barris de Malvarrosa, Patraix, Arrancapins i Malilla es desenvoluparà ‘Veus de Barri’, una proposta l’objectiu de la qual és acostar el món de l’art i la cultura als districtes valencians a partir de diferents col·lectius de joves que treballen en el sector artístic.

El projecte documental ‘Vinyes creuades’ es realitzarà en el barri de Orriols i pretén connectar les diferents històries dels habitants de la zona amb la finalitat de contribuir a la integració social de la diversitat cultural en el districte. 

Altres barris en els quals també es duran a terme projectes ‘Emergents’ són Nazaret, Benimaclet i Saïdia. ‘Parkour Natzaret: esport urbà per a la inclusió social’ proposa activitats relacionades amb l’audiovisual, la dansa i l’esport urbà per a la inclusió social, el desenvolupament personal i l’educació en valors. 

El projecte ‘Gastrodiversas, saberes culinarios por a la integración’ consisteix en l’elaboració d’un receptari intercultural per un grup de dones de diferents nacionalitats en el barri de l’Amistat a través de tallers pràctics i una jornada oberta en la qual es prepararan les receptes per a una degustació col·lectiva.

També han sigut premiats ‘Músicas Brutas’, ‘Artistas Diversos’ i ‘Rompecabezas’ tres projectes relacionats amb les arts plàstiques per a millorar les condicions de vida de diferents barris. 

A més s’han concedit dos accèssits: el projecte ‘Coral Allegro Once Valencia’ el qual pretén impulsar a través de la música coral, la conscienciació social enfront de la desigualtat, mitjançant un grup de 40 xics i xiques, dels quals la meitat d’ells tenen algun tipus de discapacitat visual i el projecte ‘Sord no Mut’ el que pretén és fer accessible amb total normalitat i sense cap mena de barrera, el món del teatre, dansa i la música per al col·lectiu sord.
 

Arxivat en: Cultura