La Universitat de Nanjing (Xina) distingeix el científic Eugenio Coronado

  • Fundació Parc Científic
  • 10 de maig de 2018
 
Coronado rebent la distinció

Eugenio Coronado, catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València i investigador a l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València (ICMol), ha sigut reconegut amb la figura de ‘Concurrent Professor’ per la Universitat de Nanjing (Xina). El científic estrenarà, a més, el lloc de Primer Conferenciant de la Xiaozeng You Lecture, distinció recentment creada per la mateixa universitat per a reconèixer químics de coordinació de rellevància internacional.

El nomenament de ‘Concurrent Professor’ és un nomenament honorífic que les universitats xineses atorguen a investigadors estrangers de renom internacional. Coronado és el primer científic que rep la distinció de la Universitat de Nanjing en l'àrea de Química. També serà el primer a ocupar el lloc de Primer Conferenciant de la Xiaozeng You Lecture, un nou cicle de seminaris i conferències d'excel·lència en honor a aquest químic, membre de l'Acadèmia Xinesa de les Ciències, recentment mort.

Coronado realitza la major part del seu treball en l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València (Parc Científic), centre que dirigeix des de la seua creació en el 2000. A més d'atresorar guardons com el Premi Rei Jaime I, el Premi Nacional de Química, o el Premi Nacional Rei Juan Carlos I, entre altres, el seu nom apareix en els staffs de destacats organismes científics de tot el món, com ara l'Institut Europeu de Magnetisme Molecular del que és director. Recentment ha sigut nomenat Doctor Honoris causa per la Université de Bretagne Occidental (UBO), en Brest (França).