La Universitat potencia la cultura emprenedor en l’acord de col·laboració amb l’Ajuntament de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 20 de novembre de 2018
 
Signatura acord

La rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, ha signat junt amb la primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, l’acord marc de col·laboració entre la Universitat de València i la Fundació CV del pacte per l’ocupació a la ciutat de València (València Activa) per a la potenciació del talent local i la cultura emprenedora.

A l’acte també han assistit la vicerectora d’Innovació i Transferència, Mª Dolores Real; el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla; el coordinador de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament, Julio Olmos; la cap del servei de Promoció Econòmica, Internacionalització i Turisme, Silvia Sancho; el degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor; la professora d’Economia, Amparo Cervera; i el professor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Vicente Andreu.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha afirmat que una de les missions de la Universitat de València és la transferència a la societat ‘i acords com el que ara signem, a més de les nombroses càtedres que tenim conjuntament entre les dos institucions, permeten fer aquesta transferència de coneixements i enriquir a la societat’. ‘És tota una satisfacció poder continuar treballant amb l’Ajuntament i tindre el seu suport i recolzament en moltes de les accions que duguem a terme’, ha destacat la rectora.

‘L’Ajuntament de València ha de ser un agent actiu en el desenvolupament i planificació del nou model econòmic que volem per a la ciutat i aquesta tasca juga un paper fonamental la Universitat com fabrica de talent i creació de la cultura emprenedora que ha de moure a la nova València’, ha remarcat Sandra Gómez.

L’acord signat té l’objectiu d’organitzar i recolzar accions de promoció, formació i altres activitats que divulguen la cultura emprenedora i faciliten la creació i consolidació de startups i noves iniciatives econòmiques a la ciutat de València.

Junt amb la signatura d’aquest acord marc, s’ha fet un seguiment d’altres dos accions conjuntes entre la Universitat i l’Ajuntament de València. Així, per una part s’ha valorat el gran acolliment que està tenint el conveni de col·laboració per a la realització d’accions en comú d’apropament entre les societats valencianes i xineses. El professor Vicente Andreu ha aprofitat per a recordar que l’Institut Confunci de la Universitat és una referència de gran pes a la Xina.

D’altra banda, s’ha analitzat el recorregut a la Càtedra Mesval, on el degà José Manuel Pastor ha destacat la importància d’aquesta càtedra per a revisar i replantear els actuals models econòmics i apostar per uns més humans. La Càtedra Mesval pretén promoure, desenvolupar i intensificar la vigilància i transformació del model econòmic de València considerant la diversitat dels seus agents econòmics i socials i sota el prisma de governança, innovació, sostenibilitat –econòmica, social i ambiental-, competitivitat, benestar humà i globalització.

Imatges: