La Universitat s’uneix a l’Aliança d’Universitats Russes i Espanyoles

  • Gabinet de la Rectora
  • 10 d’abril de 2019
 
Fotografia de signatura de l'Aliança

La Universitat de València s’ha incorporat aquest dimarts 9 d’abril a l’aliança d’universitats que integra un total de hui institucions acadèmiques de Rússia i Espanya, enfortint així les seues relacions amb el sistema universitari rus.

En el marc d’un acte celebrat a l’ambaixada d’Espanya a Rússia, la Universitat de València s’ha incorporat a l’Aliança d’Universitats Russes i Espanyoles (AURE), signant junt a les altres universitats membres de l’aquesta unió l’acord de col·laboració que permetrà enfortir les relacions russo-espanyoles.

L’Aliança d’Universitats Russes i Espanyoles (AURE) ha estat creada per quatre universitats d’Espanya i quatre universitats de Rússia: la Universidad Carlos III de Madrid, la Universidad de Oviedo, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de València, d’una banda, i de l’altra, l’Acadèmia Russa d’Economia Nacional i Administració Pública (RANEPA), l’Acadèmia Russa de Comerç Exterior (ARCE), la Universitat Nacional d’Investigació i Tecnologia (UNIT) de Moscou, i la Universitat Estatal de Tomsk.

Aquesta Aliança universitària té el seus orígens en una doble iniciativa: d’una banda diplomàtica, i d’una altra acadèmica, que han estat cimentades al llarg dels anys per tal d’actuar d’una manera conjunta i coordinada, generant ponts entre Rússia i Espanya en l’àmbit de l’educació superior, la investigació i la cultura.

Així, en la dimensió diplomàtica, es parteix d’un important compromís i iniciativa de l’ambaixada de Rússia a Espanya i de l’ambaixada d’Espanya a Rússia. En aquest clima de relació i entesa, l’ambaixador rus va estar present la passada setmana a la Universitat de València en l’acte d’inauguració del Centre Rus de la Universitat, segon centre creat a Espanya d’aquesta natura. En l’acte de signatura de l’AURE han estat presents, per part del govern d’Espanya, la Secretària d’Estat d’Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació, el Secretari General d’Universitats i, per part del govern de Rússia, el director del Departament de Cooperació Internacional del Ministeri de Ciència i Educació Superior.

Pel que fa a la dimensió acadèmica, la Universitat de València celebra enguany el desè aniversari de la signatura del conveni de col·laboració entre la nostra Universitat i RANEPA, i ha creat el Centre Rus de la Universitat de València junt a la Fundació Món Rus per a contribuir a l’ensenyament i la difusió de la llengua i cultura russes a València. A més, s’inicia la celebració de l’Any Dual de la Investigació, la Ciència i la Joventut entre Rússia i Espanya 2019-2020.

En l’acte de creació d’aquesta Aliança han participat els huit rectors i rectores de les universitats que integren l’Aliança.

La delegació de la Universitat de València que ha participat en aquest acte serà present hui, també, en la Fira Internacional de l’Educació, en el marc de la qual la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, participarà en una taula rodona junt a representants de les principals universitats russes.

Arxivat en: