La Universitat de València celebra el Dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 de novembre de 2019
 
Dia saludable

Hui divendres, 22 de novembre, la Universitat de València ha celebrat diverses activitats pel Dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables amb el lema "Mou-te amb la vida“.

La Universitat de València ha organitzat junt amb la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables (XVUPS) diverses activitats saludables per a commemorar el dia de la seua constitució com a xarxa i informar sobre els beneficis de l'activitat física i del consum de fruita saludable i sostenible. A més, s’han donat a conèixer les guies saludables i cada facultat ha organitzat les diferents activitats per a promocionar aquest dia.

Aquest any, sota el lema "Mou-te amb la vida", les cinc universitats públiques valencianes han dut a terme activitats formatives, de difusió i d'intervenció, centrades en la promoció d'una vida activa. Així, la Universitat de València ha promogut aquest dia oferint fruita saludable a la comunitat universitària junt amb altres activitats com exercicis per a corregir postures incorrectes, classes de tai-txi, i altres pràctiques esportives.

La XVUPS està integrada per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández. Recentment les universitats han adquirit el compromís de contribuir a l'acompliment dels Objectius de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, incloent de manera transversal els objectius i valors de Desenvolupament Sostenible en totes les seves accions. Per això, en el dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables, es tindran en compte els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per emmarcar les activitats realitzades en el context dels mateixos.

En els últims anys s'ha constatat un augment del sedentarisme en tots els nivells de la societat, especialment marcat en l'entorn universitari. A causa de les característiques dels lloc de treball, tant el personal d'administració i serveis de les universitats com el personal docent i investigador, realitzen tasques en les que romanen molt de temps asseguts o drets, requerint una escassa mobilitat. Igualment l'alumnat, en les seues activitats docents està moltes hores assegut. A mes a mes l’estudiant tendeix a perllongar les seues activitats sedentaries fora de la universitat, bé siga amb incrementar el temps d'estudi o amb la incorporació de les noves tecnologies que fan servir per al seu temps d'oci. Múltiples estudis han demostrat una associació directa entre sedentarisme i obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars i altres malalties cròniques molt prevalents en la nostra societat.

Arxivat en: Salut