La Universitat de València participa en la iniciativa ‘Universitats Europees’

 
Rectorat de la Universitat.
Rectorat de la Universitat.

La Unió Europea ha engegat una nova acció dins del programa Erasmus Plus per a incentivar la creació d’aliances innovadores entre universitats europees. La Universitat de València participa en la convocatòria de 2019, que inclou un programa pilot que donarà suport a sis aliances d’Universitats Europees, dotades amb un pressupost total de 30 milions d’euros.

La Universitat de València formarà part d’una aliança al costat de la Universitat Johannes-Gutenberg de Magúncia (Alemanya), la Universitat de la Bourgogne (França), la Universitat d’Opole (Polònia) i la Universitat de Jyväskylä (Finlàndia). 

El projecte compta amb tot el respatler institucional de la Universitat de València, amb l’equip de Govern al capdavant, i serà coordinat des del Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació. També el Servei Español per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) dóna suport a la iniciativa per a propiciar la col·laboració en tots els àmbits acadèmics entre les universitats espanyoles i universitats europees.

Sota el títol Bringing Europe Home, l’aliança pretén potenciar una identitat europea reforçada i, al mateix temps, estimular l’excel·lència i contribuir a augmentar la competitivitat de les institucions europees d’educació superior. Entre altres activitats, es fomentarà la creació de titulacions conjuntes, grups de recerca interuniversitaris i projectes d'intercanvi d'estudiants o l’establiment d’una oferta de MOOCs per a realitzar cursos conjunts i oferits a totes les universitats del consorci. 

La implantació plena de la iniciativa està prevista per al pròxim programa Erasmus Plus de la Unió Europea, a partir de 2021. L’objectiu és la creació de prop de vint Universitats Europees d’ací a 2024.
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies