La Universitat de València i Plena Inclusió Comunitat Valenciana signen un conveni de col·laboració

 
La rectora M. Vicenta Mestre i el president de Plena Inclusión CV Mario Puerto durant la signatura del conveni.
La rectora M. Vicenta Mestre i el president de Plena Inclusión CV Mario Puerto durant la signatura del conveni.

El conveni subscrit per la Universitat de València i Plena Inclusión Comunidad Valenciana, desenvolupament de l'acord marc existent entre ambdues amplia el seu compromís de treball conjunt pel principi d'igualtat i inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual en la Comunitat Valenciana.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, i el president de Plena Inclusió de la Comunitat Valenciana, Mario Port, han signat el conveni que desenvolupa en tretze punts la relació existent entre ambdues institucions.

La rectora de la Universitat de València, juntament amb la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, la directora d'UV-Discapacitat, Celeste Asensi, i la representant d'ERI-Lectura UV, Inmaculada Fajardo, han participat en l'acte protocol·lari que ha tingut lloc en les dependències rectorals i que ha explicat també amb la presència del gerent de Plena Inclusión Comunidad Valenciana, Vicen Castillo Plaza.

El document fa referència a la creació de la Unitat d'Integració amb Discapacitat (UPD), “a través de la qual presta un servei al col·lectiu d'estudiants amb necessitats educatives especials derivades de la seua condició de discapacitat i que posseeixen el Certificat de Discapacitat, així com al personal docent i investigador (PDI) i al personal d'administració i serveis (PAS), tots ells amb necessitats especials que es deriven de la condició de discapacitat”.

Així mateix, tant la UV com Plena Inclusió CV es comprometen, amb aquesta signatura, a dur a terme programes i activitats de formació; promoure campanyes d'informació i sensibilització respecte a les característiques essencials de l'educació inclusiva; a establir els mecanismes necessaris per a promoure la plena inclusió i accés al sistema educatiu universitari de les persones amb discapacitat intel·lectual; a donar-se suport mutu; a col·laborar a través d'intercanvis d'informació i bibliografia; i promoure la participació en les activitats que tan Plena Inclusió CV com la Universitat de València desenvolupen de cara al futur. 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies