València acull per primera vegada la reunió anual dels gabinets de comunicació de les universitats espanyoles

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 7 de novembre de 2019
 
Integrants de les jornades AUGAC a La Nau de la Universitat.
Integrants de les jornades AUGAC a La Nau de la Universitat.

La Universitat de València ha acollit per primera vegada la reunió anual dels gabinets de comunicació de les universitats espanyoles. Mig centenar de professionals de diferents punts de la geografia espanyola s’han donat cita en aquestes jornades impulsades per l’Associació de Professionals de Gabinets de Comunicació de les Universitats espanyoles públiques i privades (AUGAC) i organitzades per la Universitat de València amb el lema ‘Nous escenaris per a la comunicació universitària, metamorfosi digital i revolució feminista’.

Durant la inauguració de les jornades, celebrada al Centre Cultural La Nau, el vicerector d’Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació de la Universitat de València, Joaquín Aldás, ha valorat el treball dels professionals de la comunicació que treballen a les universitats: “Sense vostés, l’única cosa que tenim són dades. Hem d’agrair la tasca exercida pels gabinets de comunicació de les universitats, des d’on es recull la informació i es transforma en notícies per convertir continguts moltes vegades complexos, en formats digeribles per a la societat”.

Des de l’AUGAC,  el seu president, Pedro Ugarte, ha agraït a la Universitat de València la coorganització de les jornades tant “per l’acolliment com per l’hospitalitat” de la institució, i ha subratllat la importància d’unes sessions que permeten compartir experiències a professionals que exerceixen el mateix treball més enllà de la comunicació que mantenen a través dels  actuals recursos telemàtics.

D’altra banda, Joan Enric Úbeda, director del Gabinet de la Rectora, de Màrqueting i de Comunicació Institucional, que ha presentat les jornades, ha subratllat la importància d’afrontar els reptes de la comunicació institucional en el context digital, així com la incorporació dels valors de la igualtat en la comunicació. També ha manifestat la satisfacció que suposa per a la Universitat organitzar aquesta cita coincidint amb l’any de celebració d’un doble aniversari: el 520 aniversari de la fundació de la Universitat i el vintè aniversari de la rehabilitació integral de la seua seu històrica, La Nau, i la seua conversió en centre cultural.

Durant dos dies, els professionals que exerceixen la seua activitat en serveis o àrees de comunicació institucional i gabinets de premsa de les universitats i centres d’investigació abordaran, d’una banda, cap on es dirigeix la comunicació davant el fenomen de la digitalització amb els límits i implicacions que comporta; i de l’altra, s’analitzarà el paper de la comunicació universitària en la revolució feminista. Les conferències, taules redones i tallers es desenvoluparan a la Universitat de València: al Centre Cultural La Nau (dijous, 6 de novembre) i al Taller d’Audiovisuals (divendres, 7 de novembre).

Les jornades compten amb la col·laboració de les àrees de turisme de l'Ajuntament de València i de la Diputació de València. Entre els participants destaquen professors universitaris, periodistes de diferents institucions, directors de mitjans de comunicació (Levante-EMV, La Marea...) i el subdirector del Canal 44 de la Universitat de Guadalajara (Mèxic), John Ospina.