L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València incorpora 28 nous membres

  • Fundació General UV
  • 31 d’octubre de 2023
 
Assaig de l'OFUV al saló d'actes Charles Darwin

Els nous membres de l’OFUV, que ja han pogut participar en el primer assaig amb la formació musical, han estat seleccionats d’entre els més de 170 aspirants inscrits.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) ha celebrat recentment les proves d’accés del curs 2023-24 per a incorporar nous membres a aquesta formació musical universitària.  

Dels més de 170 aspirants inscrits a les proves, finalment n’han sigut 28 els músics seleccionats per a incorporar-se a l’Orquestra. Les xifres de participació d’enguany representen un gran èxit de convocatòria, ja que sobrepassen els registres d’edicions anteriors.

Els nous músics procedeixen de totes les especialitats oferides: cordes (violí, viola, violoncel, contrabaix i arpa), vent metall (trompeta, trompa aguda trompa greu i tuba) i vent fusta (clarinet, fagot i oboè).

Amb la incorporació dels nous músics, l’Orquestra celebrava aquest dilluns el primer assaig del curs amb la formació al complet, sota la batuta del seu director, Hilari Garcia.

Des que es va crear el 1995, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València ha esdevingut una de les orquestres més rellevants en l’escena universitària espanyola. Cada any incorpora nou estudiantat i proporciona una formació de gran qualitat en interpretació orquestral als 90 joves alumnes que la integren.

Així mateix, la participació en l’OFUV dona oportunitats per a la promoció de solistes en concerts cambrístics i orquestrals, i de grups de cambra; així com la possibilitat de participar en gires nacionals i/o internacionals.

Concert d’Obertura del Curs Acadèmic 2023-2024

Actualment l’Orquestra es troba immersa en el procés de preparació i assaig, ultimant detalls per al Concert d’Obertura del Curs Acadèmic 2023-2024, que tindrà lloc el pròxim dijous, 8 de novembre, al Palau de la Música de València.

La reserva d’invitacions per a la comunitat universitària ja està disponible, a través de la plataforma en línia de la Universitat, i romandrà oberta fins a esgotar les localitats. Així mateix, el públic general podrà retirar invitacions el mateix dia del concert, a les taquilles del Palau de la Música, una hora abans del començament.