AgrotecUV celebra el seu Startup Day i dona a conéixer la Comunitat AgrotecUV

  • Parc Científic
  • 1 de març de 2024
 

Durante la jornada, la incubadora va presentar les startups amb les quals treballa en el seu programa d'incubació així com les empreses tractores i entitats col·laboradores que donen suport al projecte

AgrotecUV ha presentat a l'auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València la Comunitat AgrotecUV, un punt de trobada entre la Universitat de València, el seu parc científic, startups, empreses tractores i entitats col·laboradores. L'esdeveniment ha congregat al voltant de 120 professionals tant del món empresarial com de l'investigador.

Entre els assistents s'ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, qui va inaugurar l'esdeveniment juntament amb Ángela Pérez, presidenta del Consell Social de la UV, i Natalia Vázquez, directora de projectes FEDER de la Fundació INCYDE.

Durant l'obertura de l'esdeveniment, la rectora va destacar el compromís institucional amb la incubadora: “No podem perdre de vista que som una de les primeres universitats d'Europa en tecnologia dels aliments i agroalimentació. I per això hem d'apostar per la innovació, la transferència i l'emprenedoria en aquest camp. Amb projectes com AgrotecUV, que naix al Parc Científic UV -el millor entorn per a créixer i desenvolupar-se-, la Universitat està contribuint, sens dubte, a millorar el nostre teixit productiu”.

Aquest discurs s'ha vist secundat per la ponència de Pedro Carrasco, director d'AgrotecUV i del Parc Científic de la UV, el qual va detallar el paper d'AgrotecUV en la innovació i la transferència de coneixement entre la universitat i l'empresa en el sector agroalimentari. Per a això va ressaltar la vocació col·laborativa en què es basa la incubadora i va presentar les empreses tractores i entitats col·laboradores referents en el sector agroalimentari participants en aquesta iniciativa a través de la Comunitat AgrotecUV.

Rovensa Next, el Banco Santander, Timac Agro, Alnut, Valgenetics, GCM Citrus, Aimplas, Anecoop, Bioval, La Unió Llauradora i Ramadera, Q’Omer, Ubioo, Abonos Artal i Biovegen pertanyents a aquesta Comunitat AgrotecUV que compta amb 42 entitats innovadores del sector van participar en la jornada mostrant el seu suport al projecte i a les startups del programa.

El Centre de Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI) també va participar en la jornada presentant els instruments del centre per al foment de la I+D+i i l'emprenedoria en el sector agroalimentari, a través de Carlos Franco, assessor tècnic del CDTI del sector agroalimentari.

El desenvolupament i comercialització de productes d'antimicotoxines per a la producció animal, farina de blat apta per a celíacs, productes lactis aptes per a animals i persones, acompanyament nutricional i mètric per a pacients oncològics secundat per l'última evidència científica i IA, producció de principis actius d'origen vegetal in vitro, el desenvolupament de productes fermentats que permeten recuperar i millorar processos i projectes a l'Horta i el desenvolupament de compostos bioactius a partir de macroalgues per a la seua aplicació en alimentació, nutracèutics i cosmètica són les temàtiques de Bionte nutrition (spin-off d'Andrés Pintaluba), Bread Free, Espirbiótic, Ibions, Kanara, La Fermenteria de l'Horta i Mediterranean algae. Aquestes startups que se sumen a Evolving Therapeutics, Aerofybers technologies, Cucare Diagnositics, Uhmamix 3S Foods, Winus Bio, Madeinplant, Oscillum, Agrosensing i Datipic com startups incubades per AgrotecUV.

La clausura de l'esdeveniment ha comptat amb la participació de Jerònim Mora, Secretari Autonòmic d'Innovació en la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i de Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència de la UV. Durant la clausura s'ha recalcat la importància de la Comunitat AgrotecUV com a catalitzadora de la innovació, la transferència i l'emprenedoria en el sector agroalimentari. A més, Rosa Donat va anunciar la finalització del nou Centre d'Innovació de la Universitat de València, el qual albergarà les noves instal·lacions de la incubadora.