Agustín Domingo Moratalla, nou president de l’European Bussines Ethic Network (EBEN)

  • Gabinet de Premsa
  • 9 de juny de 2023
 
Agustín Domingo Moratalla.
Agustín Domingo Moratalla.

El catedràtic de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València Agustín Domingo Moratalla ha sigut elegit nou president del capítol espanyol de l’European Bussines Ethic Network (EBEN). L’assemblea anual s’ha celebrat a Cadis els dies 7, 8 i 9 de juny.

També s’ha realitzat a la ciutat andalusa el XXX congrés de l’entitat, que portava per títol Ética y sostenibilidad. Un binomio necesario para el logro de los ODS’, i que comptava amb el patrocini d’Unicaja i de la Universitat de Cadis

Agustín Domingo Moratalla va estudiar en la Pontifícia de Comillas, va ser becari de la Fundació Oriol-Urquijo, Fellow Hoover en la Universitat Catòlica de Lovaina i ha realitzat estades en diversos centres internacionals (Universidad Católica de América, Boston College, Fonds Ricoeur). Ha sigut catedràtic de batxillerat i encarregat de càtedra en la Pontifícia de Salamanca.

En la seua trajectòria docent i investigadora ha posat en marxa les titulacions de Periodisme (Pontifícia de Salamanca) i Ciències Polítiques (Cardenal Herrera CEU). És investigador principal en diversos projectes nacionals i internacionals relacionats amb l’aplicació i desenvolupament de l’Ètica en les organitzacions. És avaluador acreditat en EFQM i col·laborador d’agències com ANECA, AVAP i AVEPRO. Té reconeguts cinc sexennis d’investigació i les seues línies d’investigació són l’Ètica de les professions, l’Ètica Aplicada i l’Ètica contemporània. És membre de l’Institut Internacional Jacques Maritain i de l’Institut Emmanuel Mounier.

En la seua trajectòria de transferència i innovació destaca el seu compromís en l’aplicació de l’Ètica a les administracions públiques i la societat civil, que li ha portat a ser director general de la Família, Menor i Adopcions en la Generalitat Valenciana (2001-2003); vicepresident Comité d'Ètica Hospital Clínic; director de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo a València (2013-2020); patró de diverses fundacions (Pluralisme i Convivència, Escola Viva, Ángel Herrera, Càritas, Setmanes Socials, Abat Oliba-CEU).

Domingo Moratalla ha rebut diversos reconeixements i premis nacionals (Instituto Juventud, Manos Unidas) i col·labora periòdicament en Las Provincias, del grup Vocento. Membre i secretari local de l’ACdP de València, entre les seues últimes publicacions s’hi troben Ciudadanía activa y religión (Encuentro 2011), Educación y Redes sociales (Encuentro 2013), El arte de cuidar (Rialp, 2013), Ética de la Investigación (Herder, 2017), Condición humana y ecología integral (PPC, 2018), Del hombre carnal al hombre digital (Teell, 2021); Homo curans: el coraje de cuidar (Encuentro, 2022).