El catedràtic de Genètica Andrés Moya guanya un dels premis Alberto Sols de visibilització de la tasca científica

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 18 de gener de 2023
 
Andrés Moya.

La XIX edició dels premis Alberto Sols, destinats a distingir i visibilitzar la tasca científica i investigadora en l’àmbit de les Ciències de la Salut a la Comunitat Valenciana, han reconegut en la seua edició del 2022 Andrés Moya, catedràtic de Genètica de la Universitat de València, amb un dels premis. El també investigador de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), ha estat premiat ex aequo en la modalitat de recerca bàsica.

Andrés Moya és doctor en Biologia i Filosofia per la UV. La seua activitat científica s’ha centrat en treballs significatius sobre simbiosi, genòmica i evolució experimental. Actualment es duu a terme un estudi del microbioma animal i humà sota una perspectiva evolutiva i de biologia de sistemes. També és autor de cinc-centes publicacions entre articles científics, capítols i llibres.

Els premis Alberto Sols estan patrocinats per l’Ajuntament de Sax i es van atorgar el 15 de desembre passat. Divideixen els seus guardons a “Millor treball científic”, dotat amb 8.000 euros i que ha estat obtingut per Ángel Barco, director científic de l’Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

L’altre premi, “Millor tasca investigadora”, està dotat amb 22.000 euros i es divideix en les modalitats de recerca clínica (guanyat per Félix Gutiérrez, catedràtic de Medicina i cap del Servei de Medicina Interna a l’Hospital General d'Elx) i el d’investigació bàsica (que aquest any s’ha concedit ex aequo entre Andrés Moya i José Vicente Castell, responsable del grup de recerca en Hepatologia Experimental i Trasplantament Hepàtic i exdirector de l’IIS La Fe de València).