Comencen les classes de la Nau Gran a Gandia

  • UVGandia
  • 6 d’octubre de 2022
 
La Nau Gran Gandia
Una imatge d'un aula on s'mparteix La Nau Gran Gandia

La universitat de les persones majors de 50 anys ha iniciat a Gandia un nou curs sota la marca Nau Gran. En total vora de mig miler d'alumnes han iniciat les classes de l'Itinerari d'Humanitats i Ciències socials que s'imparteixen a la capital de La Safor des de fa 13 anys.

Dimarts es van iniciar a Gandia les classes de l'Itinerari d'Humanitats i Ciències Socials de La Nau Gran, el programa universitari per a majors de 50 anys. Al llarg de la setmana s'ha incorporat incorporat l'alumnat que ja cursava l'itinerari i han assistit per primera vegada a classe les 80 persones que inicien els seus estudis al primer curs. L'actual curs presenta una important novetat: la introducció dels seminaris d'especialització. Des d'aquest curs 2022/2023, l'alumnat que ja haja cursat els cinc anys de l'itinerari podran accedir a un dels quatre seminaris d'especialització que s'han posat en marxa. En concret, es tracta dels seminaris d'especialització en filosofia i ètica, en literatura, en història i en política .

A més, aquest curs 22/23 la formació per a majors de 50 anys que s'imparteix a Gandia des de 2009 passa a formar part de la marca Nau Gran. Des d'aquest setembre Unimajors, com així s'anomenava el programa amb anterioritat,  passa a ser La Nau Gran Gandia, una adaptació al programa per a gent major de la Universitat de València que, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat, pretén optimitzar recursos i qualitat educativa amb l’objectiu d’assolir la plena excel·lència acadèmica.

La Nau Gran Gandia està adreçada a l’alumnat de 50 anys o més, procedent de la comarca de la Safor així com dels territoris veïns, amb inquietud per aprendre i motivació per la cultura; i s’impartirà al Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València. La Nau Gran s’implantà a Gandia el curs 2007-2008 mitjançant un itinerari d’Humanitats i Ciències Socials. En el curs 2022-2023, el programa universitari contempla aquest mateix itinerari que composen quatre assignatures troncals per curs: primer, amb Música, Salut, Història de l’Art i Arqueologia; Dret, Filosofia, Sociologia i Patrimoni, en segon; Història, Psicologia I, Economia i Literatura I, en tercer; Psicologia II, Món Actual, Ciència Política i Literatura II, en quart; i Cinema, Unió Europea, Ètica i Economia, i Art València, en cinqué.

Quant a les optatives, l’alumnat pot triar-ne entre una àmplia oferta acadèmica d’assignatures relacionades amb la cultura, l’art, el patrimoni, la història, les llengües, la literatura i l’exercici físic.