Un congrés analitza la història de la Ruta de la Seda i els seus vincles amb València

  • 9 de maig de 2016
 
Detall del cartell.

'El Hilo de oro. Historia de la Ruta de la Seda y sus vínculos con Valencia' és el títol d'un congrés que se celebra en la Universitat de València a partir d'avui dilluns, 9 de maig. La inauguració serà a les 17 hores a la Facultat de Geografia i Història. La Universitat és una de les institucions impulsores de la difusió de la Ruta de la Seda.

En l'acte d'obertura del congrés participaran Guillermo Palao (vicerector de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat de València); Francesc Colomer (secretari autonòmic de Turisme), Ester Alba (degana Facultat de Geografia i Història) i María Ruiz (cap d'unitat de Producte Agencia Valenciana del Turisme)

Posteriorment, Luis Blanco Domínguez, màster en Gestió Cultural per la Universitat de València, pronunciarà la conferencia ‘Evolució de la conceptualització i caracterització dels itineraris culturals. El cas de la Ruta de la Seda’.

A les 18 hores, Ester Alba i Mª José López Terrada parlaran sobre ‘Pintores y ornatos para los tejidos de seda en la ilustración y la Academia Valenciana de Bellas Artes’ I a les 19, Gemma Mª Contreras (subdirectora Conservació Restauració i Recerca (IVC+R) Culturarts Generalitat), Mercè Fernández Álvarez (restauradora tèxtil de la Subdirecció Conservació Restauració i Recerca (IVC+R) Culturarts Generalitat), i Mª José Cordó González (IVC+R, Subdirecció de Conservació, Restauració i Recerca de Culturarts Generalitat), analitzaran les “intervencions per a la conservació del patrimoni seder valencià”.

La Universitat de València és una de les signants del protocol general de col·laboració entre la Agència Valenciana del Turisme, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, l'Ajuntament de València, la Diputació, l'associació UNESCO València, el Col·legi de l'Art Major de la Seda i la Cambra de comerç de València, per a l'assessorament i realització d'actuacions conjuntes en el desenvolupament de la Ruta de la Seda.

Programa del congrés en: http://links.uv.es/TrVn61u

 

Arxivat en: