Entrades gratuïtes per a l’alumnat de l’Institut Confuci al concert de la Jove Orquestra de Guangzhou

  • Institut Confuci
  • 19 de juliol de 2023
 
Detall del cartell.
Detall del cartell.

La Jove Orquestra Simfònica de Guangzhou, una de les principals orquestres juvenils de la Xina, actua al Palau de les Arts de València aquest divendres 21, a les 19:30 hores, en el marc de la seua gira europea.

L'agrupació musical de la tercera ciutat més important de Xina compta amb més d'un centenar d'intèrprets entre 9 i 20 anys. I arriba fins a València amb la directora titular al capdavant i un concert dedicat a la música espanyola i xinesa, per commemorar els 50 anys de l'establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països. És per això que l'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha participat i col·laborat en l’esdeveniment organitzat per Ibercamera en col·laboració amb Wo Promotion.

Es dona la circumstància, a més, que la municipalitat de Guangzhou, una de les àrees urbanes més poblades del món, manté un conveni actiu d’agermanament amb l'Ajuntament de València des del 2017. I sota el qual s'han dut a terme diferents iniciatives, com ara la d'il·luminar de roig la façana de la Casa Consistorial, per les celebracions de l'Any Nou Xinès, entre d'altres. En aquest concert, la Simfònica de Guangzhou presenta l'estrena a Europa de Metròpolis del reconegut compositor Zhou Tian. També acompanyen la reconeguda orquestra jovenil el genial violoncel·lista Jian Wang, que ha treballat amb grans artistes com Yo-Yo Ma, Isaac Stern i Maria João Pires.

Gràcies a la col·laboració de l'ICUV en l’event, el seu alumnat pot aconseguir entrades gratuïtes a la pàgina web https://www.uv.es/confucio Per al director d'esta institució universitària que difon i ensenya la llengua i la cultura xineses, Vicent Andreu, “és un veritable esdeveniment que puguem gaudir este divendres 21 d'una actuació tan notable com la de la Jove Orquestra Simfònica de Guangzhou, a València. Un cop més, veiem que la música es converteix en un aliat imprescindible per al foment de la cultura i el diàleg entre les dues societats que no estan tan distants com ho sembla per la geografia”.

Durant 2023 l'ICUV celebra els 15 anys des de la seva fundació “al servei de la societat”, com indica el seu lema. És el centre oficial per als exàmens de nivell de xinès, que organitza des de fa més d'una dècada, i té la condició de “Model” per part de la seu central xinesa. Per les aules ha passat una xifra d'alumnat superior als 5.000 estudiants. El 2017 va rebre la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat "per servir de pont d´unió entre les cultures xinesa i valenciana".

Arxivat en: Institut Confuci