Es lliuren els Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 19 de desembre de 2017
 
Portades de les publicacions dels Premis Universitat de València d'Escriptura de creació 2017.
Portades de les publicacions dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació 2017.

En l’acte, que tindrà lloc dijous 21 de desembre, a les 18 hores al Paranimf del Centre Cultural La Nau, es presentaran les publicacions de les obres premiades en la XIV edició d’aquests premis, així com el curtmetratge guanyador de la XIII edició. Les modalitats són Poesia, Narrativa, Teatre i Guió de Curtmetratge.

Els Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació han arribat enguany a la seua catorzena edició amb l’índex de participació més elevat fins ara, amb un total de 227 obres presentades a les sis categories, de les quals 215 són originals d’estudiants de la Universitat de València. Aquests guardons són organitzats pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb el suport de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i les aules d’Arts Escèniques, d’Escriptura i Lectura, de Poesia i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, a més de la col·laboració de Publicacions de la Universitat en els treballs d’edició de les obres premiades.

Els guardonats han estat Irene Klein, graduada en Filologia Catalana i professora a les universitats de Mannheim i Heidelberg d’Alemanya, en la modalitat de Narrativa en Valencià amb Sèsam, obre’t!; Ana Martínez Gea, llicenciada en Filologia Clàssica i Periodisme i actualment professora de Grec a l’IES Veles e Vents de Torrent, en Narrativa en Castellà per la seua obra Geometría; Celia Cuenca, dissenyadora gràfica i doctoranda en Estètica i Cine Contemporani, en Poesia en Castellà amb La brecha; Judith Sanz, graduada en Filologia Hispànica, Anglesa i Catalana i postgraduada en Literatura i Teatre, premiada per Els sospirs castrats en Poesia en Valencià; Juan Carlos Giraldo, estudiant de Treball Social, pel millor guió de curtmetratge amb Última noche; i Albert Martínez Artero, titulat en Art Dramàtic i en Filosofia i actualment doctorand, en la modalitat de teatre amb ¡Guerra!

Els finalistes són: Noelia González, amb Acupuntura de la palabra viva en Poesia en Castellà; Pablo Ortín, amb Reflexos en Narrativa en Valencià; Marina Alegre, amb Apercepció en la modalitat de Teatre; i Virginia Zanón en Guió de Curtmetratge amb La vida equivocada.

Els jurats que han hagut d’escollir les millors obres han estat Josep Lluís Roda, Rubén Luzón i Antònia Cabanilles, en la modalitat de Poesia en Valencià; Andrés Navarro, Ana Noguera i Jesús Peris, en Poesia en Castellà; Maaria Josep Marín, Raquel Ricart i Esperança Camps, per a Narrativa en Valencià; Carlos Marzal, Laura Girón i Luz Souto, per a Narrativa en Castellà; Gabriel Ochoa, Ferran Grau i Sònia Alejo, per a Teatre; i Fran Ruvira, Ignacio Palau i Germà Llorca, per a la modalitat de Guió de Curtmetratge.

Aquests premis tenen una dotació econòmica de 1.000 euros per a cadascuna de les obres guanyadores, a més de la publicació en paper, excepte el de Guió de Curtmetratge que rep uns altres 2.000 euros si es filma el curt. Els guardons pretenen incentivar la creació literària en les seues diverses manifestacions entre l’estudiantat universitari.

 

Més informació:

Arxivat en: Lletres