Les Falleres Majors de València visiten la Universitat

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 14 de març de 2024
 

María Estela, fallera major de València i Marina García, fallera major infantil de València junt a les seues corts d’honor han visitat l’edifici històric de la Universitat, en el que han conegut acompanyades per la rectora de la Universitat, M. Vicenta Mestre els espais més singulars de l’edifici fundacional de la Universitat.

A la seua arribada, la rectora ha rebut a les dos màximes representants de la festa fallera al claustre principal, on han intercanviat impressions de com han anat aquests primers dies festius, com encaren la recta final de la festivitat i com s’afronten unes falles marcades en el seu inici per la tragèdia de l’incendi del barri de Campanar.

Després van realitzar la ja tradicional fotografia al paranimf de la Universitat, un espai construït a meitat del s. XVII i que va servir d’espai de reunions del Claustre de professors i de representació de comèdies clàssiques en llatí i grec per part de l’estudiantat de l’època. Actualment està reservat a la celebració d’actes acadèmics solemnes, com l’obertura de curs acadèmic.

A continuació van visitar la biblioteca històrica, inaugurada el 1788 i que conserva manuscrits, incunables i impresos publicats entre els segles XVI i XX. Les falleres van poder observar i conèixer l’exposició que està disponible a la Sala Duc de Calàbria que du per nom Librorum Fragmenta: incunables i manuscrits reutilitzats a la Biblioteca Històrica, que mostra la col·lecció de fragments de llibres reutilitzats de la Biblioteca Històrica.

Per acabar, les corts d’honor i la rectora van visitar la Sala de Juntes de La Nau, espai on abans es celebraven els Consells de Govern de la Universitat i que atresora els retrats dels rectors que ha tingut la Universitat