Ferran Torrent inaugura el cicle de l’Aula de Narratives de la Universitat amb Memòries de mi mateix

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 19 de setembre de 2023
 
La Nau
La Nau

L’escriptor Ferran Torrent obri el dijous 28 de setembre, a les 18:30 hores, el cicle de l’Aula de Narratives de la Universitat de València amb la presentació de la seua última novel·la Memòries de mi mateix. L’acte tindrà lloc en el claustre del Centre Cultural La Nau i comptarà amb la participació de la vicerectora de Cultura i Societat de la UV, Ester Alba Pagán, el mateix autor i la responsable de l’Aula de Narratives, Cristina García Pascual.

Memòries de mi mateix, la nova novel·la del guardonat Ferran Torrent, ens trasllada a l'hivern de 1968, una època de convulsió política i social a Espanya. En aquest context, tres joves treballadors amb conviccions polítiques realitzen una pintada reivindicativa que desencadenarà greus conseqüències. Paral·lelament, un jove falsificador de documents i quadres, encara no tan conegut com Mític Regino, rep una visita inesperada de la policia política del règim franquista.

Malgrat els seus diferents punts de partida, tots aquests personatges lluiten contra un sistema corrupte. La novel·la explora els seus camins i relacions, oferint girs inesperats en una trama que s'entrellaça amb altres personatges i situacions intrigants. Una obra que promet una narrativa rica i emocionant, adequada per a un cicle de narratives que busca explorar diversos aspectes de la societat i la lluita contra la corrupció.

Nou cicle de l'Aula de Narratives

El col·loqui amb Ferran Torrent és el primer d'un nou cicle de l'Aula de Narratives de la Universitat de València, que es desenvoluparà al llarg de 2023. El principal objectiu del mateix és acostar la literatura a la societat valenciana, oferint una mirada plural i diversa sobre la realitat.

El cicle comptarà amb la participació d'una gran diversitat d'autors i experts, com Bob Pop, Lydie Salvayre, Ignacio Martínez de Pisón, Elisa Ferrer, Juanjo Braulio, Elisenda Julibert, Carme Riera i Ivan Serran. En les seues obres i col·loquis, aquests autors abordaran temes com la corrupció, la lluita contra el sistema, la memòria històrica, la diversitat sexual i de gènere, la immigració, la violència de gènere o la precarietat laboral.

  • Ferran Torrent. Memòries de mi mateix: 28 de setembre - 18:30h - Claustre de La Nau.
  • Bob Pop. Días Simétricos: 20 d’octubre - 19:00h - Sala Matilde Salvador
  • Lydie Salvayre. Encuentro con la novelista francesa: 24 d’octubre - 19:00h - Aula Magna
  • Ignacio Martínez de Pisón. Castillo de fuego: 9 de novembre - 19:00h - Capella de la Sapiència
  • Elisa Ferrer. El holandés: 16 de novembre - 19:00h - Aula Magna
  • Juanjo Braulio. En el nombre del poder: 20 de novembre - 19:00h - Capella de la Sapiència
  • Elisenda Julibert, Carme Riera e Ivan Serrano. Editar també és crear: 14 de decembre - 19:00h - Aula Magna

Aquests debats, conferències i col·loquis organitzats per l'Aula de Narratives de la Universitat de València són una oportunitat única per a gaudir de la literatura de qualitat i reflexionar sobre els temes que preocupen la societat valenciana. El col·loqui amb Ferran Torrent, que tindrà lloc el pròxim 28 de setembre, és un bon punt de partida per a conéixer les propostes d'aquest nou cicle.

Arxivat en: Cultura , Lletres